tag:blogger.com,1999:blog-9643411.post8823280036282333612..comments2024-03-28T21:15:43.326+01:00Comments on Klimakterie häxan: Filéfolket och märgpipans revanschKlimakteriehäxanhttp://www.blogger.com/profile/17407004306657073172noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-47321594581107919402010-11-29T10:25:28.043+01:002010-11-29T10:25:28.043+01:00Man behöver inte vara "duktigare", eller...Man behöver inte vara "duktigare", eller ha mer tid över, bara planera lite tidigare. <br />Hemligheten heter alltid koka länge, en chiligryta (inga j-a vita bönor här) puttrar i olja fem timmar, en lammgryta bara två, men man gör ju annat under tiden! Och skall man ändå stå och putsa högrev (köp INTE det som heter grytbitar!) kan man ju lika gärna fixa två som ett kilo. Då har man fyra grtyportioner till frysen också! <br /><br />Men huvva, nu lät jag som en fransk bondkokbok... <br /><br />Skall nog göra indinsk lammgryta idag..Raggopardenhttp://raggoparden.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-89250368441400344922010-11-28T20:13:03.052+01:002010-11-28T20:13:03.052+01:00Det är rätt fantastiskt att det är så få egentlige...Det är rätt fantastiskt att det är så få egentligen som är vegetarianer...<br /><br />MM är laktovegetarian så vi har sällan något kött hemma i frysen. Jag köper själv kycklingfiléer som jag tar fram då och då och blandar med ris och äter själv. <br /><br />Annars är det mest sojakorv och quornfärs etc.etc. som finns i frysen.Musikantahttps://www.blogger.com/profile/12749093260886048656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-76313377273798250822010-11-28T18:19:46.996+01:002010-11-28T18:19:46.996+01:00Var lustigt - vi hade gäster igår kväll och det bl...Var lustigt - vi hade gäster igår kväll och det blev många diskussioner om just detta också. Det är några kompissar som började göra korv själv och då behöver man verkligen råvaror som inte finns i kyldisken precis. Men det är en spännande trend. Lika som brödbakningen.<br />Tack för besöket hos mig.<br />Hälsningar / elaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-56293160386556415242010-11-28T08:23:24.089+01:002010-11-28T08:23:24.089+01:00Det här är ett tänkvärt inlägg och kommentarerna o...Det här är ett tänkvärt inlägg och kommentarerna också. Visst känns det igen att man väljer att köpa filé av olika slag. Ofta för att det faktiskt går fort att fixa till något gott. <br /><br />Men jag räknar mig nog ändå till högrev och märgpipafolket i så fall för att göra köttgrytor och andra rätter som stekar osv. är så uppskattat här. Kanske hör det till att jag fått en viss utbildning i det och att stycka kött också. <br /><br />Men Aina det ÄR inte svårt alls! Det tar bara lite längre tid som någon här ovan skrev. Prova nu att göra en Boeuf Bourguignon i kväll så får du se! ;-)Tankevågorhttps://www.blogger.com/profile/13648196458898307229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-42436528638297521082010-11-28T00:17:17.992+01:002010-11-28T00:17:17.992+01:00dottern beställer ekologisk märgpipa ibland, när h...dottern beställer ekologisk märgpipa ibland, när hon köper kött från Gröna Gårdar.Hannele på Hisingenhttps://www.blogger.com/profile/16953503801989292994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-90330153620207078072010-11-27T19:40:46.186+01:002010-11-27T19:40:46.186+01:00Mer av kocken...nja det vet jag inte om jag håller...Mer av kocken...nja det vet jag inte om jag håller med om. Mer tid i grytan eller ugnen, det är det enda som krävs. I afton lagade vi gryta här i huset, på framdelskött som i och för sig var styckat utan ben, som puttrade i grytan i ett par timmar och fick sällskap på slutet med lök och rotfrukter. Smakade ljuvligt med kokt mandelpotatis som gaffelmosades med skyn.Ingelahttps://www.blogger.com/profile/09006939416387052435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-36656513672102703692010-11-27T19:25:59.704+01:002010-11-27T19:25:59.704+01:00Här är det mest älgköttfärs. Nu när grythataren ha...Här är det mest älgköttfärs. Nu när grythataren har flyttat har vi lite grytbitar också. Och stekar förstås.Cecilia Nhttps://www.blogger.com/profile/11052422647659803957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-49341233804056076102010-11-27T17:06:06.073+01:002010-11-27T17:06:06.073+01:00Förra helgen var jag faktiskt jätteduktig - jag st...Förra helgen var jag faktiskt jätteduktig - jag styckade en hel liten vildsvinskulting som jag nu har i frysen. Men i vanliga fall är det mycket filéfrossa hos oss också...Gunillahttp://Iwillnevergiveup.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-68847526592550320302010-11-27T14:33:06.197+01:002010-11-27T14:33:06.197+01:00Den här filé-trenden har ju utnyttjats väldigt. Ja...Den här filé-trenden har ju utnyttjats väldigt. Jag retar mig fortfarande på när det står "fläskytterfilé". Det låter lite lyxigt och butikerna tar ut ett högre pris än vad de borde. Det är ju egentligen inget annat än en benfri kotlettrad. <br /><br />Som utbildad köttmänniska tillagar jag både filé (när vi har råd) och högrev. Jag föredrar högrev framför märgpipa. Den är betydligt mörare och saftigare.Cickihttps://www.blogger.com/profile/04390674854867397454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-54127931883157626552010-11-27T14:32:36.591+01:002010-11-27T14:32:36.591+01:00Självklart är tanken helt riktig - men håll med om...Självklart är tanken helt riktig - men håll med om att det kräver lite mer av kocken?!Klimakteriehäxanhttps://www.blogger.com/profile/17407004306657073172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9643411.post-1112510021706262882010-11-27T14:08:17.784+01:002010-11-27T14:08:17.784+01:00Nu blir jag kanske lite allvarsam och "pekpin...Nu blir jag kanske lite allvarsam och "pekpinnig" men jag tycker att det är en trend åt rätt håll. Jag har tidigare funderat över det där i samband med GI-kost och haussen kring den. Det går rimligtvis inte att föda en jords befolkning på de finaste benfria kött/fisk/kycklingbitarna. Ska vi över huvud taget kunna äta kött, fisk och fågel får vi nog lov att äta allt. Min mans mostrar som kan allt om att ta tillvara en hel ren, och då menas verkligen <b>hela</b> djuret, de skulle kunna vara kurseldare för den nya matlagningen. <br /><br />Som jägarhustru får man också laga alla sorters bitar från älgen. Fast en del sorterar vi bort vid styckningen även om somligt smakar mycket bättre om det får finnas ben med vid tillagningen. Man kan ju inte ha mer än tre frysar.Ingelahttps://www.blogger.com/profile/09006939416387052435noreply@blogger.com