onsdag, mars 21, 2007

Våren kräver en GLD - även för "bingo wings"

Det är vårdagjämning, fast vädrets makter tycks ha missat det nästan helt.
Ändå kan detta vara en dag då man försiktigt, försiktigt kan börja tänka på sommar och sol. Snödropparna är i full fart, krokusar lyser som små glada prickar och en aning av grönt ligger över den hittills så gråa gräsmattan. Påskliljor sticker upp som små pigga spjut i rabatterna. Allt detta kan man glädja sig åt.
Och så, i alla fall just i år, bör man tänka på att skaffa sig en GLD.

GLD betyder en ”Great Little Dress” och det är vårens och sommarens mode-måste.
En sak har väldigt många av årets modeller gemensamt, och det är en riktig gåva till den vars midjemått passerat sin bäst-före-gräns: klänningen är ofta rak, som en lång t-tröja, eller med väldigt behärskad eller nedhasad midjemarkering.
Dessutom är en GLD av 2007 års snitt med nödvändighet kort, den slutar ovanför knäna.

Äsch, säger du kanske då, där sprack det.
Men så är det inte nödvändigtvis.
Klänningen kan bäras med bälte till ett par jeans eller över en tunn lång kjol, då blir det en tunika i stället, men det är också helt rätt. Har den ett skärp i tyget? Släng det och ta ett bälte i avvikande material och färg, råder en modeguru i Daily Telegraph. Samma källa dödskallestämplar också tights utan fot – ”they are SO last season, darling”... fast här finns ändå plats för alldeles egna beslut, känner jag (som köpte två par i höstas och bara använt det ena).

Mycket mönster handlar det också om, det inser man snabbt efter att ha bläddrat i några av vårens kataloger och damtidningar. Gärna svartvitt. Inte sällan har klänningen en avskärning eller markering under bysten. Men passa dig noga, säger den brittiska experten, fel stuk på empirelinjen förvandlar vilken kvinna som helst till höggravid. Empire gick just bort, med andra ord. Omlott är fortfarande att rekommendera för den storbystade, anser samma expert.

Och den som tycker att hertiginnegardinerna eller gäddhänget (eller vad man nu använder för beteckning på ospänstiga överarmar) omöjliggör användandet av ärmlöst behöver inte heller förtvivla. Det finns gott om olika ärmar i modebilden.
I England heter gäddhänget för övrigt ”bingo wing syndrome”.
Vårdagjämning, GLD och ärm – det blir BINGO, eller hur?

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Det var kul. Men jag som aldrig spelat bingo och har fått det i alla fall...

    SvaraRadera
  2. Bloggblad, det kanske är bristen på bingo som gör det?

    SvaraRadera
  3. Tror att man kan fortsätta spela bingo, om man nu är lagd åt det hållet, bara man samtidigt gör lite armhävningar och sånt... Med händerna tätt ihop under bröstet, då tar det bäst där bingovingarna annars riskerar att breda ut sig!

    SvaraRadera