Jag har vid något tillfälle angett en speciell sallad som en riktig höjdare i julbordstider. Men jag har inte delat med mig av receptet, och fått lite klagomail om det.
Klart att jag ska reparera den skadan - här har ni
Klimakteriehäxans tyrolersallad
2 rejäla klyftor vitkål
2 äpplen
Inlagda rödbetor
2 msk olja
2 msk citronsaft
1 knivsudd salt
1 knivsudd vitpeppar
1 knivsudd senapspulver
2 tsk socker
Rödbetsspad
Hacka kål, äpplen och rödbetor (äpplena behöver inte skalas).
Blanda dressingen – ta gärna lite mer av kryddorna om du inte är rädd för lite ”sting”!
Häll dressingen över och blanda.
Verkar det bli för torrt? Var generös med rödbetorna och ta mer rödbetsspad!
Den här salladen kan med fördel göras i god tid, den blir bara bättre av att stå – fast kallt förstås, i kylen eller kanske på balkongen/i trädgården.
Och kanske går det för dig som för mig: jag ökar på satsen rejält numera, eftersom Tyrolersallad är en perfekt tillbehör till skinka, korv och köttbullar.
Copyright Klimakteriehäxan
Och julens bästa julklappsbok hittar man här..
SvaraRaderaHmm Kanske nå't man skulle prova till julbordet.
SvaraRaderaTack för det
Tack Hannele!!!!
SvaraRaderaJonas - gör det, och återkom gärna och berätta vad du tyckte!
Tusen tack för länken hit, den måste jag göra, jag älskar såna sallader!!
SvaraRaderaSer fantastiskt gott ut! Ska absolut testas!
SvaraRaderaGod Jul!