söndag, juni 28, 2009

Middag i all enkelhet

Varmt. Riktigt sommarvarmt, det är vad det är. Vitklövern blommar utav bara Alsike, om ni förstår vad jag menar.
Hungrig? Men ingen lust att tillbringa en massa tid i köket? Ingen lust att laga mat alls?

Det finns utvägar! Här en av de allra bästa:
Ta skivor av danskt rågbröd, ca halvcentimetertjocka.
Ta skivor av chevre, högst centimetertjocka, och lägg en på varje brödskiva.
Ringla över något sött – flytande honung, eller ännu hellre fikonbalsamvinägercreme.
Strö lite blandade frön på, s k ”Salad enhancer” – eller ta solrosfrön, och kanske lite valnötter?
(Vill du variera dig kan du toppa osten med soltorkade tomater i olja. Det är också gott.)
Sätt in i mikron, högsta effekt, hur länge beror på hur många osttoppade brödskivor du lastar in förstås. Osten ska smälta ordentligt och gegga ihop sig med honungen/balsamvinägercremen.
Ät härligheten med lite blandad grönsallad.
Vin eller vatten till.

Alltihop tar ungefär fem minuter och blir jättegott.
Äts med fördel utomhus – på balkong, altan, i berså, på filt mitt i en närbelägen klöveräng – eller helt enkelt framför ett öppet fönster.
En varm sommarmiddag i all enkelhet, med minimal arbetsinsats!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Det låter gott! Jag har aldrig testat (eller sett) fikonbalsamvinägercreme, men fikonmarmelad brukar ju vara gott till ost.

    SvaraRadera
  2. Anonym8:07 em

    ÅÅÅÅ, det låter ljuvligt. Önskar jag hade kraft för ett sådant matprojekt. Så fort det bli lite svalare ska jag absolut ge mig i kast och testa det. Nu orkar jag inte ens gå till affären :-(

    SvaraRadera
  3. Åh det ska jag prova, en romantisk kvällspicnic på balkongen med Gevali-U till helgen kanske.

    SvaraRadera
  4. Det låter exotiskt. Frågan är hur många minuter det tog att slänga ner mangoblad och bitar av zuccini i smör + vitlök... och riva sönder några salladsblad... inte var vi mätta i många timmar, men sen kom barnbarnet och henne hade vi lovat thai-hämtmat. Vi har en ny liten fin restaurang där de lagar allteftersom beställningarna kommer in. Helt annan smak än ur stora kantiner. också praktiskt - fast inte fullt så billig som lunchen.

    SvaraRadera
  5. Mums! Det låter jättegott! Ska provas och tack för tipset!
    Så skönt när matlagningen är enkel så här i värmen. Inte har man lust att stå och laga nåt som tar tid eller är för krångligt...

    SvaraRadera
  6. Ska vidarebefordra receptet till Mirren som är vegetarian och alltid har chèvreost hemma. Bra recept för den som bantar, haha!

    Kram/M

    SvaraRadera
  7. Det där låter väldigt gott och så snabblagat och helt perfekt i sommarvärmen vi har nu.

    Jag har precis läst ut din bok och jag njöt av den i fulla drag. En helt underbar bok.

    Ha det så gott
    /Marianne

    SvaraRadera
  8. Kul om provar, ännu roligare om ni gillar resultatet.
    Och Marianne - Tack! Det gör mig SÅ glad!

    SvaraRadera