Ett ständigt återkommande tema på många bloggar som skrivs av bokvänner är det eviga problemet hur man ska hantera det oundvikliga överskottet, böckerna som aldrig blir omlästa eller kanske rent av aldrig blivit lästa, men ändå står där och tar plats i hyllan. Mycket plats.
Idag har ett nytt förslag poppat upp. Ett förslag som lanseras i Dagens Nyheter av Nils Öhman, vanligen debattredaktör, för dagen krönikör. Han har kommit fram till att om man fotograferar böckernas omslag och spar bilderna (han gjorde fotobok) så räcker det som substitut. Sedan kan de langas, deckarna, kärleksromanerna, föråldrade instruktionsböcker och urväxt chick litt.
Kan detta verkligen fungera? Eller är det debattredaktören i honom som sticker ut? Läs hela hans text och tyck själv!
Fast jag menar ändå att soprummet inte är rätt plats för det utrensade. Det är det skrivna ordet alltför värdefullt för, även om det inte är så väldans välskrivet ...
Men som debattinlägg: jovisst!
Copyright Klimakteriehäxan
jag tycker om alla mina böcker (och fotar de nya, kanske svårt att hitta vissa ändå :)
SvaraRaderai affären kan jag fota en sak, inte köpa, och vara nöjd ändå.,
SvaraRaderaFast nog borde det finnas sjukhusbibliotek, kyrkdito, samlingssalar etc som skulle bli glada för fådda läsvärda ex. Eller varför inte lägga kvar boken på kafébord eller parkbänk när den är utläst.
SvaraRaderaKulsprutan
Kulsprutan, absolut. Det ska lite fantasi till, bara.
SvaraRaderamin kompis lägger böcker i olika väntrum på sjukhus, en del arbetsplatser har ge-bort-böcker-hylla.
SvaraRadera