onsdag, december 19, 2018

Julstök a la Hiram

”När julen kommer samlar man ihop allt skräp och slänger in i en garderob och stänger dörren. Köper sedan en hyacint och bakar en pepparkaka. Krångligare behöver det inte vara.”

- Skrivet av legendariska Hiram, Märit Huldt, under många år matexpert i Svenska Dagbladet. Hiram var tidig med att predika hur viktig råvarans kvalitet är, men hon sa också tvärt emot andra kollegor att det där med att man alltid skulle ha i grädde i det som skulle serveras för att smaken skulle höjas, det var faktiskt inte alls nödvändigt. Men Hiram skrev inte bara om mat, hon var utbildad konstnär också och bjöd ofta tidningsläsarna på en variant av sin karakteristiska Fru Bråttom. Du ser henne här till höger!

4 kommentarer:

  1. Underbar kommentar!!! Har precis kommit från en träff med grannen och pratat igenom vem som gör vad på julbordet. Inte direkt en hyacint och en pepparkaka ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä det blir kanske TVÅ hyacinter och saffransbullar också? :-D

      Radera
  2. har slutat med det där... skräpet får ligga framme

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det bästa med att vara vuxen: man bestämmer själv.

      Radera