Jag är väldigt förtjust i citroner. Kramar gärna ur en över min fisk, min schnitzel eller min sallad, vill ha citronsmak på vattnet jag dricker, gillar doften, tycker att blommande citrusträd är en ren skönhetsupplevelse. Limoncello, den italienska likören med ursprung på Capri, är jättegod som avec och sätter dessutom piff på min favoritefterrätt, en mousse efter recept av Anna Bergenström.
Så där kan jag hålla på, det blir en riktig kärleksförklaring. Och nu kommer vi till själva poängen, förklaringen till inläggets rubrik: den perfekta citron jag förevigat är inte äkta, utan gjord av plast! I mina ögon helt verklighetstrogen. Visst ser den riktig ut?
Därmed är det väl helt klart att jag till och med kan betrakta den sura frukten som ett litet konstverk. SUR är temaord för Gems Weekly Photo Challenge hos MrsSusanne/Sanna denna gång.
Surt, sa räven, men SÅ lurad känner du dig förhoppningsvis inte ...
Alldeles äkta citroner på Capri. |
Limoncello säljs i fantasifulla flaskor på Capri! |
Copyright Klimakteriehäxan
Du sjunger citronens lov och jag förstår dig! Det är en vacker frukt och god smaksättare men visst kan den kännas lite väl sur ibland. Häftiga flaskor, måste väl locka köpare.
SvaraRaderaTänk en riktig fransk nypressad citron pressé på en trottoarservering en varm dag i Paris - vilken njutning! Men det är jättelänge sen jag upplevde den.
Raderagillar också konstgjord frukt; inga flugor, ingen mögel, inget som ruttnar... de riktiga lever bäst i kylskåpet :) Ska nog göra fruktsallad!
SvaraRaderaHar bara enstaka men naturtrogna fuskfrukter. Färsk är trots allt bäst! Och den går ju att äta ... till skillnad från de konstgjorda som barakan glädja ögat.
RaderaDelar din citronförtjusning, dock inte plasten, men det är ju du som ska gilla:-) Den kärleken den kärleken ...
SvaraRaderaMen flaskorna gillar jag skarpt i synnerhet skorna!
Jag köpte dock bara "riktiga" flaskor när jag var där ...
RaderaMousse på flaska? Hur får man ut det? Med sugrör? :D
SvaraRaderaHär gulnar de i mängder på trädet, det är dags att börja fundera på att göra limoncello! Och visst känns det fortfarande fantastiskt och lyxigt att året runt kunna gå ut, sträcka upp handen och plocka en citron när jag behöver. Det finns nästan alltid någon som gulnar men den stora tiden är nu i januari-februari. Dessutom kan man använda dem när de är gröna också!
OJ!!!! Blev visst lite fel där ... har rättat, tack för att du såg!
RaderaJa du har en skatt hängande på grenar omkring dig, den saken är klar!
Haha, var det ett fel?! Jag trodde att det var mousse du menade. Jag fattade inte hur tillverkarna tänkte!
RaderaReceptet lät jättegott, lemon curd är ju så enkelt att göra!
RaderaLätt för dig med egna träd, ja ... Moussen är inte svår den heller. Men urgod, alla jag bjudit den på har blivit överförtjusta!
RaderaJeg drakk friskpresset sitron her eneste morgen på standa på Kreta. Han i kafeen lurte på om det var noe galt med meg, for den var visst nok veldig SUR. Jeg synes den var himmelsk.
SvaraRaderaDet hade nog jag också tyckt!!! :-D
RaderaHahaha! Den där citronen såg riktigt naturtrogen ut, så japp, jag blev lurad. Flaskorna med Limoncello är nog det finaste och mest fantasifulla jag sett!
SvaraRaderaÅ visst är vi aningen avis på Emma som bara behöver räcka upp handen för att få tag på en riktig citron.
Ja jag tyckte verkligen att den såg bra ut, inte helt "felfri" ... och priset var ungefär detsamma, för citroner är ju numera riktigt dyra! Emmas, däremot, gratis ...
RaderaVisst ser den där citronen naturtrogen ut. Absolut! Här hemma används också citroner och till mycket och när jag lagar asiatisk mat även lime.
SvaraRaderaIskall limoncello gillas och jag brukar göra den själv i Spanien där grannarna ger oss citroner från sitt träd. Tyvärr har jag inte lika snygga flaskor till dem som du visar. Men det får gå ändå. Även lemon curd gör jag lite av. Citronmoussen ska jag helt klart testa för det blir citroner över.
Har aldrig gjort egen limoncello - det är bekvämt att hämta den på Systemet, något krångligare att ta sig till Capri för att skaffa den ...! men jag skulle gärna åka dit igen!
RaderaKan bara hålla med, vill gärna ha citron på fisk, schnitzel mm. Hade också en oäkting som var läskigt verklig men den fick ryka i flytten. Citronträdet för tankarna till Medelhavet... Härligt!
SvaraRaderaVi får sjunga en stump: Jag längtar till Italien ...
RaderaLimoncello har jag aldrig smakat men som du, så älskar jag citrusfrukter i alla dess former så receptet ska jag verkligen spara, det tackar jag för!
SvaraRaderaLimoncello finns på Systemet. Godaste likören av dem alla, så fräsch!
RaderaJapp, helt naturtrogen ser den ut! Har för mig att jag någonstans läst att man inte ska blanda citron med andra frukter i samma skål, har det något med mognadsprocesser att göra kanske? Jag gillar också surt, men brukar nöja mig med citron i flaska att droppa över maten.
SvaraRaderaJa den här citronen påverkar i a f inte sin omgivning ... Varianten i flaska kan förstås också funka, men jag föredrar färskpressat.
RaderaDu lurade mig men jag känner mig men det gjorde inget. Jag älskar också citron men inser att jag alldeles för sällan njuter av dess smak. Blev så tvärsugen på citronmarängpaj när jag såg dina bilder 😁
SvaraRaderaÅ nu nämner du en annan favorit - mums!!! Vill ha! Nu!!!
RaderaSå många fina härliga och vackra flaskor. Limoncello är så gott.
SvaraRaderaVisst förknippar man ordet sur med citron - det gjorde även jag. Fina bilder!
Underbar tolkning och jag älskar citroner och lime i det mesta :) och jag blev då lurad ser fullt naturlig ut ;)
SvaraRaderaKRAM
Här har du en till som gillar citroner!
SvaraRadera