Har du ett ovanligt rikt djurliv i din trädgård i år?
Väldigt många människor har det, vare sig de vill eller inte.
Det är invasion av mördarsniglar, som äter allt som kommer i deras väg.
Nu finns receptet, hämnden: ät upp dem!
Som tur är slipper jag pröva, för i mina balkonglådor har dom inte tagit sig upp.
Men du som har fri tillgång till råvaran kan alltså laga till en billig festmåltid.
Upphovsman till receptet är en kock i Skåne, David Kallós.
Lite pyssel krävs i köket, men vad gör man inte för att glädja smaklökarna?
Lycka till!
MÖRDARSNIGELTOAST FÖR FYRA
Ingredienser:
20 mördarsniglar
Till kokspadet:
En röd lök i klyftor, en bit morot, kryddor som persilja, dragon, timjan, lagerblad, 1 msk vinäger, några pepparkorn.
Gör så här:
Skölj sniglarna noga och gnugga dem med salt. Skölj mer för att få bort så mycket slem som möjligt. Förväll sniglarna under kort tid i tre-fyra omgångar med rent vatten.
Koka sedan upp omkring 2 liter nytt vatten och tillsätt kryddor, lök och morot och vinägern. Låt sniglarna koka med en timme. Spola av, skär ett snitt i buken på varje snigel och skrapa ur och släng innanmätet. Hacka sedan resten av snigelkroppen fint.
Till toasten:
1 dl tärnat bacon
1 hackad lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 halv finhackad chili
1 dl hackat kryddgrönt, förslagsvis persilja, dragon, timjan, oregano eller
gräslök. (Mynta, salvia, basilika, dill passar inte så bra.)
1 strimlat finhackat citronskal
4 skivor gott bröd som baguette, skuren diagonalt
Smör till stekning
1 persika
råsocker
chilipulver
smör
Stek brödskivorna gyllenbruna på varje sida och låt dem rinna av på en bit papper.
Dela persikan i fyra bitar och lägg i en liten form. Strö på råsocker, chilipulver och salt. Klicka över smör. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter.
Fräs baconet med lite smör. Tillsätt vitlök, lök och chili. När löken är mjuk, häll i de hackade sniglarna. Fräs 1 minut. Rör i lite mer smör och dra bort pannan från värmen. Rör ner kryddor och citronskal. Peppra.
Fördela snigelfräset på de fyra brödbitarna och toppa med en varm persikobit.
Sedan är det bara att mumsa!
(Källa: TT)
Mer om mördarsniglar i mathållningen här!
Är det verkligen sant att man kan äta dem??? Verkar heläckligt faktiskt!! Ingredienserna verkar goda bortsett från just mördarsniglarna. Kanske man kan byta ut dem??Har du provat?"Morskan"
SvaraRaderaBlääääää....skrattar
SvaraRaderaNej jag har verkligen inte provat och ska verkligen inte göra det! Ryser vid blotta tanken! Jag äter inte ens "franska sniglar" heller längre. Kom på att det var brödet och vitlökssmöret som var gott, medan sniglarna mest såg läbbiga ut. Så inte ens den delikatessen är något för mig nu för tiden!
SvaraRaderaJag tror jag avstår!
SvaraRaderaMen ska de verkligen koka så mycket och länge. Trodde de var lättkokta... men ack vad man bedrar sig.
Hallå alla amatörer :0)
SvaraRaderaVad Häxan glömde (?) säga är att de små mördarna måste hållas i en stängd pappkartong i några dar så de får skita ur sig innan de ska tillagas - och i pappkartongen ska det alltså varken finnas mat eller vatten. Dom lever glatt ändå. Och sen kan man följa receptet, efter skrubb och bad av de små.
Smaklig måltid den som törs!
Det där med isoleringscell som extra straff för mördarsniglarna innan de avrättas och avsmakas stod det inget om i receptet! Men de som äter vinbergssnäckor gör precis så, det har jag hört talas om.
SvaraRaderaÄckligt, äckligt, äckligt!!!!
SvaraRaderaNejdå, Anonym - som expert kan jag försäkra dig om att enligt receptet ovan kommer ingenting att smaka något annat än av det otal indredienser som föreslås. Får du nåt av tuggummiliknande konsistens i munnen är det bara att spotta ut! Resten är garanterat delikat!
SvaraRaderaFast receptet verkar onödigt komplicerat. Varför inte bara köra en varmkorv med mos och räksallad?!