torsdag, juli 11, 2024

Den boken fick min kollega att gå in i väggen!

I sommarens "lediga" veckor vill Mia i bokhörnan ha tips om en bok, en film, ett utflyktsmål, en tv-serie, en teater, en maträtt eller något annat skoj. Det är helt enkelt sommarversionen av Helgfrågan!

Helgen som gick bjöd SVT på en långfilm som jag tror att åtminstone alla fotbollsfans missade: "Gone Girl". Den hade premiär för tio år sedan, och jag tror att jag sett den men riktigt säker är jag inte.

Däremot är jag alldeles säker på att jag vågar rekommendera boken den bygger på, skriven av Gillian Flynn. En äkta bladvändare, kalla den deckare eller vad du vill, men spännande är den! Vad har egentligen hänt med Amy som försvinner, just när hon och Nick ska fira sin femte bröllopsdag?

Glömmer aldrig hur jag såg en kollega gå rakt in i en vägg på jobbet, eftersom han gick och läste, med boken framför ansiktet ... han kunde helt enkelt inte lägga den ifrån sig! Det var tack vare den incidenten jag läste boken faktiskt. Fortsatte sedan med fler titlar av samma författare, blev inte besviken! 

Filmen kan ses nu i juli på SVT Play. Boken hittar du där du annars hittar din läsning, det må vara second hand, nätbutik, bibliotek eller traditionell bokhandel! Perfekt sällskap på stranden eller i hängmattan, om du nu råkar vara så lyckligt lottad att du har tillgång till en sådan.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

  1. läst Vassa föremål (Sharp object) av Gillian Flynn, bra men kommer inte se filmen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte "Gone Girl" var bättre än "Sharp Objects".

      Radera
  2. Jag har sett filmen "gone girl", tyckte den var riktigt bra men boken har jag inte läst. Det låter ju som en riktigt spännande bok med tanke på det som hände din kollega.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du skulle sett så snopen han blev när både bok och näsa studsade mot väggen! Jag gapskrattade men tog alltså noga reda på vad det var han läste!

      Radera
  3. Har läst boken för bara några år sen och tyckte också den var bra - men missade filmen- Jag såg lite fotboll och sov...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har blivit mer fotboll än åtminstone jag har behövt ... men nu är det ju bara en match kvar!

      Radera
  4. Du känner mig rätt väl vid det här laget Klimakteriehäxan;-) Såg inte Gone Girle, men jag har ett svagt minne av att jag läst boken.
    Nu återstår bara en match i EM. Vilket lag håller du på?

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ooops där blev man ju lite nyfiken ...

      Radera
  6. ja, Gone Girl visas i svt, har nog sett den:

    https://www.svtplay.se/video/edPkyJM/gone-girl

    SvaraRadera
  7. Tack för tipset!
    Kollade på IMDb.com, filmen ligger på 169:e plats på den 250-lista som IMDb har över de bästa filmerna genom alla tider.
    Jag missade filmen när den kom ut 2014, minns att jag läste om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj blev den så uppskattad, det hade jag inte klart för mig!

      Radera