lördag, juli 06, 2024

Veckans mening – om packning

Den av mig efterlängtade nya boken av Jennifer Clement finns nu i min hand. "The Promised Party" är en självbiografi och den liknar inte alls hennes tidigare romaner. Men vad gör det: hon tar mig med till en högst ovanlig barndomstid i Mexico City och så småningom vet jag att "vi" flyttar till New Ýork, men så långt har jag ännu inte hunnit läsa. Hur som helst har jag hittat Veckans mening, den som Skriv-Robert efterlyser: "En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på." Clement, som verkligen kan sitt andra hemland (hon är född i USA) konstaterar nämligen något som jag, trots att jag varit i Acapulco, verkligen inte kände till (och det gjorde inget heller för jag var helt viss om att inget bröllop var i faggorna). Och hon gör det, det är jag säker på, med ett leende och ett tydligt råd när resväskan ska packas:

Women in Mexico know if you´re going to Acapulco anything can happen, so make sure you pack a wedding dress.

Copyright Klimakteriehäxan


10 kommentarer:

  1. antagligen ett klokt råd. bäst att lyda.Robert har tydligen tagit en rejäl sovmorgon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan kanske använda klänningen under ett besök i baren eller vid poolen annars...
      :-D

      Radera
  2. gäller det mig med....?! Jag var ju "tvungen" köpa nya vigselringar för de gamla krympt... hände ofta (?) att äldre herrar frågade att de ville dricka te med mig och annat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför inte ta det säkra före det osäkra?
      :-D
      Du kan ju ta med dig nån att gifta (om) dig med, det är ju inget hinder!

      Radera
  3. Tack för boktips! Har varit i Acapulco en gång men tror jag då missat detta med packningen. Ska tänka på det om det blir fler resor dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter bra! :-D
      Tyvärr tror jag Acapulco har utvecklats till ett rätt otäckt ställe, jag var där nån gång krig skiftet 70-80-tal, då var det fortfarande ganska paradisartat. Clement skriver också om flydda tider.

      Radera
  4. Hahaha! Acapulco here I come;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Orange brudklänning på g, misstänker jag!

      Radera
  5. Om jag åker till Acapulco, ska jag packa ner fracken då? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa varför inte ... presentera dig som Fred Astaire exvis ... eller så satsar du på något liiite ledigare ... lycka till säger jag! :-D

      Radera