fredag, september 27, 2024

Nackdelar att räkna med

 Hej fredag! Ännu en helg knackar på dörren och visst ska den bli insläppt. Men vi får väl ta en dag i taget och börjar därför med fem fredagsfrågor från Elisa Matilda, som denna gång valt ett negativt angreppssätt. Fast en och annan nackdel får man väl finna sig i att räkna med och hantera eller hur?

  1. Vad tycker du är en nackdel med att shoppa i affärer?  Ingen. För när jag är fysiskt på plats i butiken ser jag vad jag köper, väljer själv vare sig det gäller mat eller kläder. En möjlig nackdel dock är att kassen kan bli tung att bära.
  2. Vad tycker du är en nackdel med att se film på bio? Att man måste ta sig dit och hem ... men när man väl är där instämmer jag i en gammal reklamramsa: Film är bäst på bio. 
  3. Vad tycker du är en nackdel med ditt grannskap? Praktiskt taget ingen, om man inte räknar att huset är onödigt lyhört.
  4. Vad tycker du är en nackdel med kollektivtrafik? Att bussturerna ständigt glesas ut här där vi bor och därmed gör kollektivtrafiken svårare att använda.
  5. Vad tycker du är en nackdel med att äta ute? Ser flest fördelar, men det kan vara svårt att hamna i en krogmiljö där ljudnivån tillåter samtal. Ogillar dessutom att krögare sätter en maxgräns för hur länge man får sitta och äta. Och så ska man ju dit och hem igen också, förstås ...
En blomma är aldrig en nackdel!
Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

  1. Håller med om tur/retur resorna, man blir mer bekväm med åldern tydligen. Glesa tider i kollektivtrafiken är även här bekymmersamt, ja i stort sett håller jag väl med om allt förutom det här med bio, ska jag se film vill jag helst ha lugn å ro å en skön soffa....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast ibland är även biofåtöljer väldigt bekväma! Jag kommer ändå iväg alldeles för sällan.

      Radera
  2. Känns som vi är ganska samstämmiga. Ha en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid trevligt att vara överens! Önskar dig också en bra helg!

      Radera
  3. kör med draMaten sedan flera år tillbaka, mina barfotaskor köper jag på nätet, alltid varit nöjd.

    Spårvagnarna går även på kvällarna i Göteborg, jättebra kollektivtrafik på Hisingen, dessutom gratis för pensionärer 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo Västtrafik verkar bry sig om de äldre. Trevligt. Och att åka spårvagn är trevligt det också!

      Radera
    2. jag och Horace Engdahl har något gemensamt

      Radera
  4. Det där med tidsbegränsat då man går ut och äter gör ju bara att man stressar med maten och det förstör en hel del. I alla fall då man bara har två timmar på sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker krögarna borde fatta det. Men de vill pressa in fler gäster.

      Radera
    2. Kul att läsa dina svar men hos dig kunde man inte kommentera???

      Radera
  5. Den lila blomman är sååååå fin. Lite sommarkänslor med tanke på regnvädret och 10 grader idag.
    Vi är rätt så överens här, speciellt vad gäller ettan. Det har sina fördelar att bor i ett hus från miljonprogrammet - där är inte lyhört.
    Ser bara fördelar med att äta ute och har inte upplevt planerade sittningar à la Finlandskryssningar än...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har dom infört tidsgräns för maten även på Finlandsbåtarna???? Bu i så fall! Men det är jättelänge sen jag åkte en färjetur.

      Radera
  6. Vad skönt att det finns någon mer som gillar att se film på bio.
    Jag har fördelen att bo i ett oerhört välisolerat hus. Har aldrig hört ljud från någon granne. Utanför huset går en ganska stor och vältrafikerad väg, svagt svagt kan man höra någon bil som gasar på ordentligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tyvärr hör jag en hel del ljud från grannarna, men man vänjer sig vid det också. Fast nog skulle jag gärna ha lite tjockare väggar! Tystnad är en rikedom!

      Radera
  7. det stämmer det med att en ska ta sig dit och hem både för att gå på bio och äta ute och det kan förstöra en del. om det dessutom är tidsbegränsning på matstället och prassel och prat på bion blir en inte glad. på filmstudiovisningarna brukar det vara tyst i alla fall

    SvaraRadera
    Svar
    1. Folk som sitter i biosalongen och kommenterar filmen borde bäras ut, helt enkelt. Eller om de ö h t pratar högt. Mobilerna glömmer folk också att stänga av, kan bli helt förödande!

      Radera
  8. Det där att ta sig dit och hem, främst dit.. kan vara ett stort hinder här :)

    SvaraRadera
  9. Instämmer i alla dina svar. Det är kul att se vad många som är nöjda med sitt boende. Att bo i en liten stad gör en inte heller så beroende av kollektivtrafiken, som ni i storstan är. Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vantrivs man gör man väl sitt bästa för att flytta, antar jag! Hoppas din helg blir fin!

      Radera
  10. Det var helt nytt för mig att man blir utsjasad från krogen om man sitter för länge! Har krögarna verkligen såna köer att det låter sig göras? Här i Falun gapar många krogar tomma och då måste det ju vara trevligt om man kommer in och några andra också sitter där. Precis som på puben! Jaså sämre kollektivtrafik även i storstan, här drar dom in både linjer och turer, helgerna är jätteknepiga om man vill åka nånstans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte när de "tidsbegränsade borden" började införas, men nu har det pågått rätt länge. Det är ofattbart mycket folk på en del krogar här - medan andra går i konkurs stup i kvarten. En svår bransch att förstå sig på.
      De glesare bussturerna betyder tyvärr mer bilåkning.

      Radera
  11. Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv10:05 fm

    Lyhört är inte alltid så roligt. Men bor man med bra grannar är det ju toppen. Hade grannar en gång som roade sig med nattliga aktiviteter från 22-05, det var mindre kul för min syster (vi bodde tillsammans då) som skulle upp till skolan. Inte nattliga aktiviteter i form av lite gnissel utan skrik... Höll på i flera månader medan vi bodde där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill ju väldigt gärna slippa höra vad grannarna har för sig, det må gälla gräl eller handfast erotik. Har upplevt båda, inte bra för min skönhetssömn ...

      Radera