fredag, oktober 04, 2024

Det här är ju halva nöjet!

Mer än hälften är kvar ...
"Hälften vunnet" är rubriken Elisa Matilda satt på denna fredags fem fredagsfrågor. Ja, hennes frågor har nästan blivit halva nöjet med att vakna en fredag eller hur? Tycker hennes påhittighet är beundransvärd! Därmed hoppas jag att hennes glas aldrig är halvtomt utan alltid halvfullt, det är absolut det trevligaste för oss alla eller hur?

  1. Vilken bok ligger halvt utläst? Åsne Seierstads "Afghanerna". Intressant och bra, men nu har jag problem med läsron igen.
  2. Vad har du endast gjort halvdant i veckan? Försökt rensa bland gamla lakan och lämna till återvinning. Har för många, några är slitna men fortfarande fina och sköna ...
  3. Tar du den stora eller lilla halvan när du delat något ätligt med någon? Ta först du, säger jag. Och tänker på Karlsson på taket, som alltid tog den största biten och när Lillebror ifrågasatte det kontrade med att fråga vilken bit han skulle ha tagit om han valt först. Nu fick Lillebror ju den mindre biten som han ändå hade tänkt ta! Genialt resonemang signerat Astrid Lindgren. 
  4. Vad är du halvfärdig med? Att ta reda på fina äpplen jag fått, detta fantastiska äppelår. Om jag ser längre tillbaka finns det en rad UFO:s (UnFinished Objects) i handarbetssvängen.
  5. Om du kunde spara hälften av din inkomst, vad skulle du göra med pengarna? Kanske låta dem växa till en bra nödreserv. Och så småningom köpa en resa, en lite lyxig en.
Det är ju Kanelbullens dag i dag. Läste i morgontidningen att man testat tio olika bullar från tio olika bagerier i Stockholm. Priset på bakverken fick mig att häpna: en bulle för 46 kronor? (Den billigaste i testet kostade 37.)  Nä men hallå! Jag köpte våra på Ica Klingan i Grums. Man fick fem för 30 kronor. Väldigt nybakade och JÄTTEGODA!
Copyright Klimakteriehäxan

21 kommentarer:

  1. köpte saffran från Afghanistan till svärdottern på Bokmässan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj är den bättre än annan??? Kul grej att köpa på bokmässan hur som helst.

      Radera
    2. på Hemköp betalade jag idag 5 kr för kanelbullen

      Radera
  2. underbart med alla dessa äpplen! jag äter och gör äppelpajer. äpplen är min favoritfrukt. en nödreserv är bra att ha. men resa är också väldigt trevligt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag "smälter" äppelklyftor med lite vatten, lite socker och mycket kanel i kastrull - färre kalorier än i paj och JÄTTEGOTT!

      Radera
  3. Resa är det bästa som finns. Tänk vad man får med sig på det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och minnena har man kvar i det längsta.

      Radera
  4. Tack för att du påminde mig om Karlsson på takets filosofi, han är ju bara för rolig....
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänker också på en scen i tv-program för länge sen som den då så kända Gun Allroth gjorde: två flickor skulle dela en läst så att de fick var sitt glas. De höll på och hällde fram och tillbaka så till slut fanns det nästan ingen läsk kvar att dela på ...

      Radera
  5. Önskar jag kunde äta äpplen men får så ont i magen. Men om jag vänjer lite allteftersom kanske det går...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bättre om de får ta en sväng i ugnen kanske? Hemskt synd att inte få njuta av dem.

      Radera
  6. Ufos, det uttrycket ska jag börja använda :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag har många UFO:s - och i princip lika många dåliga samveten ...

      Radera
  7. Jag har fortfarande kvar mormors fina broderade lakan. De är mindre i storlek än vad jag behöver till underlakan, då jag har en 105 cm säng, ändå älskar jag att använda dem då de är så mjuka och sköna! När jag går mina dagliga promenader i villakvarteren skulle jag kunna äta äpplen tills jag storknar, varenda en har lagt ut en korg vid infarten ämnad att ätas av den som vill. Tyvärr är jag inte så förtjust i äpplen. Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, så synd att du inte gillar äpplen - men kanske är det gott om päron också?
      Gamla lakan är fina - men, som du skriver, lite opraktiska ...

      Radera
  8. Grannen och jag fikade idag, och grannen tog självklart en nygräddad kanelbulle. Den gick på 25 kronor hos stamstället. Om kanelbullar är så himla dyra då undrar jag bara vad semlorna kommer att kosta framöver...
    Jag har inga UFO:n förutom att slänga en massa, men jag har ingenting som ligger och kräver bli färdigställd. Eller så blundar jag inför det faktum;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker priserna på kondis är obegripliga. En liten torr kaka kostar en förmögenhet!

      Radera
  9. Ja, just det, Lillebror och Karlsson :-) Kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två som kunde dela på saker ... :-D

      Radera
  10. Haha, Karlsson på taket ;-)

    SvaraRadera
  11. Älskar också resonemanget i Karlsson på taket. Det där är ju något vi människor säger för att inte verka själviska. Lite som att vi heller inte tar sista biten, sista kakan eller rosen (visserligen inte speciellt god) på marsipantårta.

    SvaraRadera