onsdag, maj 06, 2020

När/om man vill gå på krogen ensam

Tre rätter. Utvalda drycker. Tid för kontemplation, parallellt med njutning av det man äter och dricker. Inga störande moment. Inga servitriser. Inte ens sällskap.

Så ser konceptet ut när den originella restaurangen Bord för en öppnar den 10 maj i värmländska Ransäter, hittills väl mest känt som Tage Erlanders födelseort, nu kanske snart på världskartan som hemort för klotets minsta krog med en gäst per dag. Både CNN och Fox News lär ha uppmärksammat satsningen, och det sägs också att många redan bokat sin plats.

Mitt på ett öppet fält står bordet. Maten kommer i korg på en speciell "linbana". Och prislappen då, undrar ni? Jo, den påstås vara flexibel. Gästen betalar det hen tycker hen har råd med, och vad måltiden anses vara värd. Riskfyllt? Antagligen. Fast vem vet? Välrenommerade krogprofiler står bakom projektet, som ska pågå under sommaren.

Säga vad man vill om coronapandemin, men den bidrar stundom till ett visst nytänkande, eller hur?
Dock tillhör jag dem som faktiskt tycker att trevligt sällskap är en stor del av glädjen med att äta gott.

Copyright Klimakteriehäxan
Bild från Bord för en

14 kommentarer:

  1. Vilken härligt idé!
    Kreaktiviteten är det i alla fall inget fel på.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul ide, definitivt. Men det där med notan - hur ska man tro att det funkar? Betalar folk för mycket eller för lite? Man kan väl bli gråhårig för mindre. Om man inte redan är det, alltså.

      Radera
  2. Tummen upp för kreativiteten! Och antagligen riktigt snygg reklam för krögaren som tar den med sig till när restauranger får ett normalläge igen. (Gu så krass jag låter nu!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt oss hoppas att vi kan gå på krogen under alldeles vanliga former snart igen ... men det verkar dröja.

      Radera
  3. Den idén blir man ju bara glad av, tokglad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man drar på smilbandet, absolut!

      Radera
  4. Spännande idé! Har varit några gånger i Ransäter men utan just det här konceptet. Hoppas att det blir många bokningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä sprillans nytt är det. Men är du sugen???

      Radera
  5. Why not!?
    Spontant tänkte jag att man kunde sprida ut borden med säg 30 meter mellan dem. Då är det fortfarande ett bord för en, men restaurangen tjänar mera...
    Menyn var ju inte så direkt upphetsande, men illustrationerna för Drinks-listan var riktigt roliga.
    Men jag är inte direkt sugen heller. Å jag åker ju inte till Värmland för att äta en ensam middag/lunch...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte övertygad om att detta blir nån långvarig succé ... men jag kan förstås ha fel. De stänger 1 augusti, helt klart är detta inget för vintersäsongen!

      Radera
  6. Svar
    1. Rätt viktigt i sammanhanget, får man anta ... Åt utelunch nyligen. Då började det hagla. Mindre bra.

      Radera
  7. Vilken jätterolig idé med restaurangen, hoppas de lyckas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men lönsamt???? Kanske pr-kontot fylls på ...

      Radera