... kan man slå till och göra citronmarmelad, för första gången i det vid det här laget rätt så långa livet. Innehåller citroner, clementiner och syltsocker. Väldigt gott!
Copyright Klimakteriehäxan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Klimakteriehäxan – finns hon? Ja! Om du inte redan är en, så blir du sannolikt en, tro mig. Och kanske känner du igen dig i mig, i alla fall lite!? Min blogg är till främst för mig själv och min skriv- och fotoklåda, det är bara att erkänna. Men du är väldigt välkommen hit! Kom, kom igen, kommentera gärna!
Nu finns "I ljust minne bevarad" som ljudbok , gratis att lyssna på. Klicka bara på länken! Det tar två timmar och sexton min...
Bra tips! Tack! Ska testa!
SvaraRaderaDet måste koka rätt länge bara, eftersom jag behåller en del av skalen, trots att jag skär tunt behöver de puttra för att bli mjuka.
Raderaså huslig är jag inte... promenerade till havet i blåsten.
SvaraRaderaOlika falla ödets lotter!
RaderaÄr riktigt, riktigt impad. Inte visste jag att du var så huslig i köket;-)
SvaraRaderaDet händer. Och när jag nu råkade köpa lite onödigt mycket citroner ... extrapris ...
RaderaBlev det gott? Inte beskt? Tar gäääärna recept.
SvaraRaderaInte beskt men citronsyrligt, förvisso. Jag tog clementinerna för att få lite mildare smak. Med syltsocker behövs ju inget recept - skär upp frukten, på med sockret, lite vatten (men lite, min marmelad blev aningen lös) och låt det koka under omrörning. Tar man bort skalen behöver det bara koka ca 10 min, men jag som gillar tuggmotstånd använde en hel del skal och då måste man koka längre. Du har väl egna citroner? Tror att jag hade ungefär 10 citroner och kanske 6 clementiner, de senare utan skal.
RaderaSyltsocker. Hehe, lycka till med att hitta det här. Men det löser sig. Citronerna börjar lite smått att gulna på trädet.
RaderaVanligt socker och en skvätt pektin fungerar garanterat!
Radera