onsdag, juli 17, 2024

God morgon!

Det där var en lögn. Det är en usel morgon. Efter en usel natt.

Släckte som vanligt strax efter midnatt. Svalt i rummet, rena släta lakan, några snälla boksidor som godnattsaga avklarade.

Men inte somnade jag trots att jag tyckte att jag var  borde vara  trött. Snart började det regna, ett behagligt ljud att somna till normalt. Hjälpte inte.

Klockan tre gick jag upp. Löste en sudoku, åt ett par skivor Rågrut med mjukost och drack vatten. Återvände till sängen vid fyra. Somnade inte.

Det slutade regna, några fåglar gladdes hörbart åt det. Men jag blev inte ett dugg gladare. Gick på toa trots att jag inte tyckte att jag behövde, fast på något sätt ska man ju fördriva tiden eller hur?

Kanske slumrade jag en halvtimme sedan. Vaken igen, kände hur underlakanet låg i skrynklor som om någon kört en jättestor elvisp i sängen. Vispen, det var förstås jag.

Mobilen pep. Förmodligen någon som skrev ett ord i Wordfeud, jag har kommit fram till att den absoluta majoriteten som ägnar sig åt det spelet är nattugglor.

Ute hade ljuset återkommit, fåglarna var lite mer energiska.

Strax efter sju  arbetstid!  kom någon med någon sorts såg och började jobba under mitt fönster. Upp och stänga, tack för att det finns treglas!

Ägnade mig än en gång åt att, i onödan, gå på toa. Inget särskilt kul tidsfördriv. Snurrade några fler varv i sängen, vände svalt hörn av kudden mot kinden.

Lyckades somna en stund när man vanligtvis brukar gå upp. I köket lite senare hälsas jag av Maken med ett "God morgon!". Han anade inte hur fel han hade. Nu hoppas jag bara på en god natt när det är dags att lägga sig igen.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. Låter nästan som en av mina sömnlösa nätter mellan nattpassen på jobbet, så trist att inte få sova, och irriterad blir man! Hoppas du vilar lite under dagen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Troligast är att jag nickar till i soffan ikväll ... och sen förhoppningsvis sover natten igenom!

      Radera
  2. Hög igenkänning på din beskrivning av en sömnlös natt ... suck. Hoppas du kan sova kommande natt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas på det! För din del också!

      Radera
  3. ha tyst på mobilen på natten!

    SvaraRadera
  4. Du är en mästare på att skriva:-) Jag vet att man inte får skratta åt andra människors vedermödor, men jag fick mig ett riktigt gott skratt.
    Märkligt nog kan jag inte minnas att jag råkat ut för nåt liknande. Okej, svårt att somna in kanske, men även efter kisspauser under natten brukar jag slockna omgående.
    Min rekommendation: Byt ut vatten mot vin;-)
    Hoppas att du är så trött ikväll att du kommer ha en bättre natt nu:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, blir så glad om du blir lite road av sånt jag skriver!!!!
      Måste erkänna att jag mot min vana tog en eftermiddagslur. Gick inte att hålla ögonen öppna ... så då får vi se hur det går i natt ...

      Radera
  5. I skolan hade jag en lärare som hette Arne Pahlett, han förklarade för oss att vi inte skulle bry oss om ifall vi inte somnade. Om vi låg i sängen så fick vi lika mycket vila vare sig vi sov eller bara låg och vilade. Det gjorde nog att vi somnade lättare. För när man tänker nu måste jag sova, jag ska ju snart upp, då är det nästan omöjligt att somna. Å andra sidan tror jag inte set han sa stämmer. Det är viktigt att sova. God natt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är viktigt att sova, utan tvekan - men visst vilar väl kroppen lite grand om den åtminstone ligger ner? Om tanken funkade så var det ju en himla bra teori! Funkar kanske på någon om än inte på alla?

      Radera