söndag, juni 02, 2024

Titta där är ju Karlavagnen!

Senast jag såg Karlavagnen var den en stjärnbild på natthimlen. Men nu har den tydligen bytt inriktning och gått över till att frakta timmer på vägarna i Värmland.

Säsongens första jordgubbar har skördats på Höglunda gård. Literpriset på premiärdagen: 65 kronor. Jo då, visst köpte jag! Hur skulle jag kunna motstå!? Så värst mycket billigare blir de kanske inte heller. Men goda är de! Nyttig lyx! 

Skyltsöndag är, det vet de flesta av er som tittar in här redan, något ett gäng bloggare roar sig med, vecka efter vecka. Skyltjakten pågår konstant! De som brukar hitta saker att skylta med är Angelgirl, AnkiByblixtraCarita ChristianKajsaLisa LillaSyster, Paula, PettasSusjosStefan,Tony, Åke. Och så BP förstås, skyltsöndagens adoptivmamma.

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

  1. Jag vill verkligen ha jordgubbar. Men är lite snål. Minns den tiden en låda jordgubbar kostade 25 spänn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med lite tur skulle det kunna hända igen. Men ....

      Radera
  2. Linköping6:08 em

    Jordgubbar så gott....såg att jag har några egna på gång. Borde kanske satsa på fler plantor. 65kr är dyrt, men det är nog där priset kommer att ligga och än mer till midsommar.....snyggt skyltat!

    SvaraRadera
  3. Aha, Karlavagnen har förflyttat sig. Och är den mobil så fungerar ju det fint. Förstår absolut ditt inköp av svenska jordgubbar. Gjorde också detta. Säsongen är kort.
    Ska också passa på att berätta att jag idag skrev mitt sista blogginlägg. Har ju haft paus i drygt ett år och väntat på att lusten skulle infinna sig. Tyvärr inte. Så på onsdag stängs min domän.
    Men jag vet var du finns och kommer att besöka dig som vanligt. Vill inte helt lämna mina bloggvänner. /Ditte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett tråkigt om än inte helt oväntat farväl! Undrar om vi en vacker dag känner igen varandra under nån promenad längs Årstaviken? Det vore kul!
      Önskar dig en ljusnande framtid, som studenterna sjunger ...

      Radera
  4. Karlavagnen - den skrämmer vettet ur mig kan jag säga. Det enda jag set på näthinnan är att timmerstockarna ramlar av rakt genom framrutan på min bild. En riktig Hitchcock-vy tycker ja som j har en livlig fantasi;-)
    Hoppas jordgubbarna smakade bra. Priset var ju helt okej, nästan som hos min lokala ICA;-)

    Tusen tack för att du är med och skyltar och länkar till alla deltagare:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är verkligen rätt läskiga åk, de där med så otroligt tunga lass. Som tur är trillade de rätt sällan av ...
      Jordgubbarna var goda. Priset var nog ok.

      Radera
  5. Jag håller med....det var en annorlunda karlavagn minsann....även här finns svenska gubbar sen ett tag tillbaka å frugan var i gasen direkt, själv tycker jag att man bör (ska!) vänta till midsommarafton!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej inte ska man väl behöva vänta, man vet ju inte ens om man lever till midsommar!!! Låt festen börja!

      Radera
  6. Jag har ännu inte satt tänderna i svenska gubbar, dottern köpte belgiska o gillade dem men jag sparar mig. 150 kr kilot såg jag härom dagen. Kanske ska man fira nationaldagen med jordgubbar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men gör det! Köpte i dag igen och bjöd barnbarnen på, de var från Halland men inte lika fräscha och goda som de värmländska ... sade lokalpatrioten ...

      Radera
  7. Sverker7:32 fm

    Bilden med ”Karlavagnen” längst bak på en timmerbil är rolig och framför allt talande. Jag har alltid haft en teori om att just de som kör timmerbil (och långtradare) är de mest trogna radiolyssnarna och därmed också mycket allmänbildade. Du nämner skogarna i Värmland. Jag har ju ”mina skogar” i norr vilket gör att vi båda kan le en aning år frågan: ”Varför är det högre status att kunna gör ett hjärta på en cappuccino än att kunna backa en timmerbil med släp?”

    SvaraRadera
  8. Här kostade jordgubbarna 62.50 och nu kostar de 54,95 men då har inte norrbottniska jordgubbar mognat ännu, de kommer senare och priset brukar vara lägre på dem. Men jordgubbsplantorna har börja blomma.
    Lite coolt att kalla en släpvagn för "Karlavagnen". :-)

    SvaraRadera