"Man blir
över huvud taget sällan förundrad av hur god mat är, om man vet precis hur den
blivit så god.
Ingen vettig människa har någonsin velat veta hur korv blir till. Min poäng
är att detsamma bör gälla all mat. Att börja stoppa sin egen korv, som alla verkar
göra numera, är bara ett tecken på desperation. Det är att ersätta magi med
kall kontroll.
Riktigt god mat är sådan mat som uppstår som genom ett under. Ett under kan
tillfalla dig någon enstaka gång, som det gjorde mig vid min första
parmesansufflé. Men mer pålitligt är att låta andra laga maten och aldrig fråga
hur de gjort. Då framstår det mesta som underverk."
-Johan Hakelius skriver krönika i dagens Aftonblad. Något att tänka på när julbordsfrossandet närmar sig ...
Hakelius är ofta kul att läsa!
SvaraRaderatyp sniglar och ostron,
SvaraRaderahelt naturligt och ganska magiskt :)
Nä inte sniglar. Inte längre. Har gjort slut med dem, för gott tror jag. Men gärna ett ostron eller fler - synd att de ska vara så dyra!
SvaraRaderainte så märkvärdigt dyra här, dottern köpte ett par för att testa. Jag har ätit ETT ostron, i Skottland. Spännande erfarenhet, med tjärluktande whisky till...
SvaraRadera