måndag, mars 05, 2018

Vattenmelon på två sätt

Visst är det underbart med färsk frukt, inte minst till frukost! Men inte särskilt ofta lägger vi väl tid på att hantera de där frukterna så att de bli veritabla konstverk, som man inte näns ta en endaste liten bit av!

Hos Sanna finns Gems Weekly Photo Challenge och denna vecka är ämnesordet FRUKT. Då bjuder jag på vattenmelon, så som den presenterats mig på semester i Turkiet. Vilken hantverksskicklighet, håll med om det! Tror nog att de här levde vidare som prydnader på buffén och aldrig hamnade i någon matsmältningskanal.

 Copyright Klimakteriehäxan

17 kommentarer:

 1. Oj, det var vattenmelon på helt två nya sätt. Tar nog en stund att lära sig det hantverket! Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Har också träffat på någon som sett sådana fantastiska fruktskapelser i Turkiet. Håller med dig om att det är en enastående hantverksskicklighet man visar upp här. Inte skulle man vågat att skära ut någon liten bit ur denna fruktskulptur.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt konstverk! Visste inte att man gjorde sådana fruktskulpturer även i Turkiet. Har bara sett dom i Thailand. Å det är då en himla tur att jag inte är så förtjust i melon. Vill ju inte gärna förstöra konstverket;-)

  SvaraRadera
 4. visst får man leka med maten.

  SvaraRadera
 5. Jag blir så avundsjuk när jag ser dessa alster! Mina tomatblommor är inte mycket i jämförelse. 😁

  SvaraRadera
 6. En konstart i sig att kunna hantera frukt så skickligt! Det ser så lätt ut men måste ligga mycket övning bakom.

  SvaraRadera
 7. Ja jag undrar verkligen hur många meloner som gick åt under övningstimmarna ... men dem åt förhoppningsvis någon upp ... Snyggt är det hur som helst! Det bjöds på fina grönsakskreationer också.

  SvaraRadera
 8. Melon tycker jag om och helst då den inte rest så långt. Fantastiska skapelser. Vilka konstverk. Tänka att kunna få tll dessa.
  Har sett dessa och liknande runt om i Asien och på olika kryssningsfartyg men då är det tänkt att de ska ätas. Har kännts lite synd, men visst har jag smakat.
  Jättefin tolkning av veckans temaord.

  SvaraRadera
 9. Heisann, mesterlig håndverk, og veldig innbydende, men vi tør liksom ikke forsyne oss når det presenteres så flott. Det pynter veldig opp på bordet!

  SvaraRadera
 10. Så läckert! Månntro har de hämtat inspiration från Archimboldo?

  SvaraRadera
 11. Vilka skapelser!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vilka konstverk!
  Gillar den som ser ut som en ananas.

  SvaraRadera
 13. Fantastiska vattenmeloner. Vilket jobb och hantverk.

  SvaraRadera
 14. Ett till inlägg med konst gjord av frukt! Snyggt men det känns lika förgängligt som iskonst, men det kanske är tjusningen.

  SvaraRadera
 15. Så vackert hantverk, inte nog med att personalen knyter konstverk av handdukar på rummet, de är även skickliga med kniven i köket. Och nog blir man sugen då man möts att detta vackra mästerverk.

  SvaraRadera
 16. Mycket fin vattenmelon, nästan i vackraste laget för att äta upp. Härlig bild till temat.

  SvaraRadera