måndag, oktober 16, 2023

Ess (?) bland S

Nu har vi kommit till S när vi ska presentera en boktriss som Mia i bokhörnan vill ha: en författares namn (för- eller efter-) på S, en boktitel som börjar på S och så ett bokomslag där något väsentligt leder tanken till bokstaven S. Här finns det sannerligen att välja på, det gäller att välja bort!

Har just avslutat Karin Smirnoffs "Havsörnens skrik", hennes fria fortsättning på Stieg Larssons Millennium-trilogi som hon tagit över efter David Lagercrantz trio. Hans böcker har jag helt hoppat över och jag var på god väg att ge upp även Smirnoff. Ändrade mig efter en lång paus. Kommer inte att läsa fortsättningen. Stieg L:s böcker var jättebra, ren girighet är väl det som gjort att man inte lät det räcka med dem. Vilket hade varit bäst.

"Solitär" är en färsk biografi över den märkliga journalisten och debattören Annette Kullenberg, skriven av kollegan Anna Hedenmo. 
Man får veta mer om denna fascinerande dam, som jag förvisso träffat och faktiskt blev ganska rädd för ... helt oberäknelig som hon var! Ingen i Sveriges mediavärld idag liknar henne, och det ska man kanske vara glad för, även om hon var rätt spännande.

Att välja omslag blev riktigt lätt, eftersom jag nyligen läste Julie Otsukas "Simmarna" (The Swimmers). Tyvärr tyckte jag inte att den var alls lika bra som "De kom över havet" (Buddha in the Attic). Men två simmare finns hur som helst utanpå. Och inte nog med det, det är inte bara ett snyggt omslag, bokens titel börjar ju också på "rätt" bokstav!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. såg Solitär på biblioteket idag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snyggt omslag eller hur?

      Radera
    2. en glad vacker tant, Strindberg - murveln: en bok om journalisten August Strindberg har jag i bokhyllan

      Radera
    3. Har både hennes bok om Strindberg och den om Marianne Höök.

      Radera
  2. Skippade Smirnoffs bok. Orkade inte. Ingen kan i mitt tycke ta över efter Stieg Larsson. "Solitär" har jag också nyligen läst ,en intressant kvinna förvisso. Omslag där S finns med; Hamnade genast på Fogelströms "Stadserie"

    SvaraRadera
  3. Ja Simmare är det på omslaget, har inte läst boken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läs hellre den andra, "Vi kom över havet".

      Radera
  4. Vad gäller Karin Smirnoff så håller jag såååååå med dig. Hennes trilogi är så deprimerande att man vill ta livet av sig. Fick boken "Havsörnen skrik" i present. Nej, usch!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läste hennes trilogi med viss behållning, faktiskt. Men den här - alltför våldsam, bl a.

      Radera
  5. Inga jag läst detta. Annette Kullenberg verkade ju något originell.

    SvaraRadera
    Svar
    1. VÄLDIGT originell skulle jag nog vilja påstå. Tyckte hur som helst att boken var ganska intressant.

      Radera