måndag, februari 17, 2025

Varför? Därför! Nu i kyl och frys!

Nu går vi in på tredje varvet med den nya Selfie-varianten Varför? Därför! Du håller dig till ämnet, men petar in fakta om dig själv i både fråga och svar. Om jag skriver "aldrig" kanske du ändrar till "sällan", om jag svarar "avskyr" kanske ditt svar innehåller ett "älskar".
Denna vecka tittar vi in i kyl- och frysskåpet. Och vad hittar vi väl där? Häng med!

Varför har jag alltid keso i kylen? 
Därför att det är så gott att äta tillsammans med frukt, framför allt citrus-. Perfekt lättlunch.

Varför har jag aldrig läsk i mitt kylskåp? 
Därför att vi i princip aldrig dricker läsk  med undantag för jul- och påskmust. Som vi dricker när det är jul och påsk, men det gissade ni kanske redan ...? 

Varför finns det alltid korv, renskav, köttfärs, lax och torsk i min frys? 
Därför att något "rejält" ska man ju äta innan man får ta fram glassen.

Varför försöker jag alltid ta någon grönsak ur kylen till frukost? 
Därför att det är gott och så tror jag (benhårt) på att det är nyttigt.

Varför köper jag ofta färsk pasta och lägger i kylskåpet? 
Därför att koktiden är fyra minuter. Svårslaget! (Den är god också.)

Välkommen att hänga på och ge oss ännu en Selfie som inte kräver att du försöker ta en bild på dig själv när armarna är för korta, bakgrunden för rörig, håret står på ända och du har en röd fläck på näsan ... man kommer långt med ord! Observera att du kan publicera ditt inlägg vilken dag i veckan som helst! Och du kan skriva jättekort eller så långt du har lust med. Men glöm inte att lägga in en länk till din post i kommentarerna här!

Förra veckan hängde ett inte så litet och väldigt trevligt gäng på mitt initiativ. Kolla gärna runt hos Mrs CallowayIngrid, Hannele, Tove, Margaretha, BP, LillasysterKraka, Susjos, Hanna, Jenny, Nilla, Gerd, Paula, Carita, Anki, och jag har hälsat på och kommenterat hos dem alla! Tror inte jag missat någon!

Copyright Klimakteriehäxan

34 kommentarer:

  1. Jag hänger på igen! Jag är inte riktigt ense med dig om hur jag gör, men kan ändå hålla med till viss del. Fint att du påminner om läckerheter.
    https://gerd-geddfish.blogspot.com/2025/02/varfor-darfori-kyl-och-frys.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tur att det finns så mycket gott att äta! Behöver ju inte vara lyxmat, så mycket annat smakar jättebra. Men vi väljer olika pasta du och jag ...

      Radera
  2. idag har jag inte kopierat så mycket.
    http://mrscalloway.blogspot.com/2025/02/varfor-darfor-nu-i-kyl-och-frys.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. härligt att få kika in i din kyl - kommer du ihåg att det gjordes en tv-serie där man fick se vad kändisar hade på lut i matväg?

      Radera
    2. något liknande finns väl fortfarande? minsta barnbarnet tittar flitigt. han är så intresserad av matlagning

      Radera
    3. Om det gör det så har jag inte sett det. Men det är ju gott om mat- och bakprogram i tv ändå.

      Radera
  3. LillaSyster11:24 fm

    https://mittskogsliden.blogspot.com/
    Då så finns mina svar att läsa. Ha nu en fin måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver verkligen inte be om ursäkt när du stuvar om i mina varför-därför-rader - det är ju tanken att de ska bli mer personliga!
      När det gäller keso har jag insett att jag nog är periodare.

      Radera
  4. svarar väl inte som du:
    https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2025/02/varfor-darfor_17.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra med variation, eller hur Hannele?

      Radera
    2. Hannele3:35 em

      P.S.
      vi åt supertråkig pasta i Rom, fem dagar

      Radera
    3. Men så trist!!!Jag glömmer aldrig en spaghetti vongole på en trottoar i Rom ... allt var perfekt: vädret, vinet, miljön och MATEN!

      Radera
  5. Vad veckorna far fort, då jag sumerar att detta nu var det tredje varför/därför-varvet!

    Under vintern rör vi nog oss alla mer i 1) hemmet och konsumerar mer 2) medier och så har vi ju alla våra 3) köks- och matbestyr.
    Och vi som hänger med i dina varför/därför-varv, är både lika och olika varandra, inom olika områden.
    Här är mitt inlägg:
    https://nittonhundrasextiofyra.blogg.se/2025/february/ny-vecka-och-ny-varfor-darfor-av-och-med-klimateriehaxan-3.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Säger det igen: om vi alla hade samma svar skulle ju denna lilla "utmaning" inte vara ett dugg kul! Olikheter välkomnas!

      Radera
  6. https://paulaz.se/varfor-darfor-rotar-i-min-kyl-och-frys-glad-mandag/ Nu har jag rotat klart

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar om många nu följer ditt exempel och testar keso i stället för sylt till pannkakan? Tack för den originella tanken!

      Radera
  7. Inte mycket vi är överens om i dag.
    Om detta kan du läsa på bastmattan.
    https://bastmattan.blogspot.com/?m=0
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker det är trevligt att du är med här, att vi inte är överens är ju en poäng i sammanhanget tycker jag!

      Radera
  8. Så finns min redovisning från kyl o frys publicerad.
    https://ingrids.home.blog/2025/02/17/varfor-darfor-i-kyl-och-frys/
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att frukostvanor är vanor som sitter nästan hårdare än andra ... du dricker juice, det gör jag sällan - därför att jag är för lat för att pressa den!

      Radera
  9. Förutom keso, som jag tycker har ett tuggmotstånd av gummikulor och innehållet i din frys har vi rätt lika tankar idag. Dricker inte ens jul- och/eller påskmust. Förut när vi var två hade jag/vi alltid en fylld frys, men inte nu längre. Har nästan helt gått över till "färska" rätter.
    Färsk bandpasta är nostalgi för mig och ravioli med svampfyllning är svårslagna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har en annan superfavorit bland de fyllda pastorna: agnelotti. Hittar nästan aldrig sådana trots att jag relativt ofta besöler italiensk restaurang.
      Att ha grejer i frysen underlättar, tycker jag.

      Radera
  10. Kul frågor åter en gång, fastän vi nog inte hade mycket gemensamt nu då jag inte har nästan nåt i mitt kylskåp förutom då smör och pålägg, nån ost osv. Och belysningen :-)
    https://debutsky.com/2025/02/17/lovisas-forsta-skyskrapa-och-varfor-darfor/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inser att vi är många som i princip valt bort läsk, klokt val tror jag!

      Radera
  11. https://tankebubblor.se/2025/02/17/selfie-varfor-darfor-kyl-och-frys/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äntligen en som liksom jag köper färsk pasta!
      Kul att läsa dina svar!

      Radera
  12. Vi gillar keso båda två! Å lax+ köttfärs i frysen är ett måste ;-) Kul med din nya selfie!

    https://susjos.blogspot.com/2025/02/glad-mandag-och-veckans-selfie.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Keso funkar till så mycket, och man kan också använda det i en del maträtter. Mycket protein, få kalorier är win-win tycker jag.
      Roligt att du gillar Varför-Därför!

      Radera
  13. Kul tema! Färsk pasta är gott (och snabbt!) men det var längesedan vi köpte faktiskt ... Grönsaker älskar vi! Gott och ja, jag tror också benhårt på att det är nyttigt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och om man tror det så funkar det ... eller hur? Men ditt inlägg hittar jag inte!

      Radera
  14. Veckans svar: https://kraka.moah.se/2025/02/18/varfor-darfor-i-kyl-och-frys/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klara besked från dig, tack för att du är med!

      Radera
  15. Ber om ursäkt att jag missade att lägga in min länk igår ... nu kommer den här: https://ankisbildblogg.wordpress.com/2025/02/18/selfie-varfor-darfor-2/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen fara, men jag tänker att det är väl via länk här som du kanske får nån ny besökare?

      Radera