torsdag, december 26, 2013

De är här nu!

Man hinner inte längta. Har inte en chans att sukta. Behöver inte vänta.
För nu är de här, säsongens första semlor.
Plåtade i dag, den 26 december, bredvid pepparkakor i julgransform,
mot en bakgrund av juligt lingonmönster, i fönstret till Gunnarssons konditori på Götgatan i Stockholm.

Fast jag köpte ingen. Jag vill längta, sukta, vänta lite. Så där som bagarna uppenbarligen inte tycker att man ska. Men hos mig är det faktiskt fortfarande jul.
Veckans fönster, fotobloggkedjan som styrs av Susanne, har visserligen julledigt men det här fönstret tycker jag kan få rå om titeln ändå ...

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

  1. Anonym4:38 em

    Det ser lätt absurt ut med semlor i skyltfönstret på annandan.
    Själv suktar och längtar jag också gärna.
    Fast det kanske är julsemlor.....

    Kulsprutan

    SvaraRadera
  2. Har du sett den där blandningen; saffran lussekatt med mandelmassa och vispgrädde!?

    SvaraRadera
  3. Redan 14 dagar före jul såg jag saffranssemlor!
    Fusk, tycker jag. Men de var nog goda, de också.

    Mitt kondis har karlsbadersemlor, men inte än. Jag får allt vänta!

    SvaraRadera
  4. (karlsbadersemlor är helt vanliga semlor)

    SvaraRadera
  5. Det är väl bra med vidareutveckling, tycker jag. Kul att se - och förhoppningsvis smaka - nya bakverk. Julsemlor, med eller utan saffran, tycker jag låter som en utsökt vidareutveckling.

    Nåja, jag lär inte få någon chans att smaka förrän i mitten på januari. Här i Australien dricker jag mest, men ska försöka få mig till livs en riktig kängurustek innan jag åker hem igen.

    Kul att du håller igång Veckans fönster medan jag är ute på vift i världen!

    SvaraRadera
  6. Kulsprutan - semlorna måste ransoneras, därför lugnast att avvakta lite!
    Hannele - nej, å inte låter det så där väldigt frestande heller! Karlsbadersemlor, som blivit allt vanligare, ska f ö vara gjorda i karlsbaderdeg. Vanligaste semlorna i vanlig vetedeg.
    Och när det blir av att köpa, så blir det nog den vanliga(ste) sorten!

    SvaraRadera
  7. (jo, med ägg i, kan behövas för svenskt mjöl är proteinfattigt)

    SvaraRadera