måndag, juli 28, 2014

Ett kärt återseende på gräsrotsnivå

Jag har mött dem igen, människorna på Grass Roots Square i Oslo. Ett kärt återseende, åtminstone från min sida  deras reaktioner är som ni förstår inte helt enkla att läsa av.
Men nu har jag "tvingat" min familj att gå med till Do-Ho Suhs fantastiska utsmyckning, och jag fick medhåll: detta är ett konstverk värt namnet.

En norsk dam hejdar sig när hon ser mig i fotograferingstagen och säger något beundrande om figurerna.
-Men du anar inte, lägger hon till, du anar inte hur många som bara rusar förbi och tror att det är gräs som sticker upp mellan stenarna!

Ja, var det inte det jag trodde redan när jag upptäckte denna lilla skulpturskatt! Du kan läsamer om den och mitt första möte med den här.
Konstigt nog finns fortfarande ingen liten skylt som upplyser om vem som är konstnären bakom verket. Fast du och jag, vi vet!

Ska du också besöka Oslo? Ta en liten omväg till Teatergaten, i regeringskvarteren, och hälsa på de 50 000 på gräsrotstorget du också. Nu är trädet (en del av verket) också grönt, ännu grönare än bronsfigurerna. Väldigt speciellt, och synnerligen väl värt att beskåda. Kanske också värt att fundera lite över budskapet (det finns ett, alldeles säkert)!



Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

  1. Först när jag såg bilderna längst ner, kände jag igen figurerna. Jag skyller på att jag ser så otroligt många bilder från så många fantastiska sevärdheter flimra förbi på facebook...

    Jag har inte sett de här live. Har inte varit i Oslo sedan jag var barn. Bara i norra Norge. Blir inte så många resor längre när enbart båtlivet lockar den som betalar bensin och kör...

    Men jag skulle gärna vilja se installationen.

    SvaraRadera
  2. Men oj så många små ,trodde dom var stora först men vilket jobb och vilken tanke bakom det hela ,tack för att du visade ,kram Nette

    SvaraRadera
  3. Anonym2:56 em

    Kommer ihåg förra gången du nämnde det här. Jag tycker det är nämnvärt men kan inte komma ifån att denna tysta armé äcklar och skrämmer mig litegrann.
    Hoppas dom är vämligt inställda. Dom är ju så himla många.

    Kulsprutan

    SvaraRadera
  4. Kulsprutan - de är visserligen många, men jag ser dem som ytterst vänliga figurer, män, kvinnor och barn!

    SvaraRadera
  5. Åhh, så otroligt läckra och vilka detaljer fast de är så små och så många! Nu är jag inte på väg till Oslo alls, men jag ska försöka spara det här i minnesbanken om jag någon gång kommer dit...

    SvaraRadera