onsdag, oktober 02, 2019

Gott och blandat

"Blandade buketter" brukar de heta i blomsterbutiken. Vilket betyder precis vad det låter som: olika sorters blommor får samsas i en och samma vas.
Och om floristen känt sig inspirerad kan resultatet bli alldeles ljuvligt. Som här ovan, eller hur?

Men också på matbordet är blandning ofta både vacker och smaklig. Som när man får en vanlig sallad, röd, grön och kanske gul.
Eller när man, som jag, prövat ett nytt recept på en coleslaw-liknande anrättning när det nu var så bra extrapris på färsk vitkål ...

BLANDA är veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge.


Ta ca en liter grovriven färsk vitkål. Blanda i en dressing bestående av 1 dl lätt creme fraiche, ½ dl äppelcidervinäger, en dryg tesked Colemans senapspulver, 2 matskedar strösocker, ½ tsk salt. Smaka av dressingen och justera så att den blir "lagom stark" i din smak. Förvara blandningen i kylen. Den blir ännu godare dag 2!

Copyright Klimakteriehäxan

17 kommentarer:

  1. Blandade färger och former mest från växtriket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja enkom från växtriket faktiskt! Vi äter mer vegetariskt numera om man jämför med för bara några år sedan.

      Radera
  2. Härliga blandningar! Stod faktiskt och funderade på vitkål i går. Själv tycker jag det är gott att riva ned en morot också men då blir det lite liv ifrån herrarna. Men de kan inte alltid få som de vill. Det måste ju vara lite blandat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle gärna ha i morot också, passar väl jättebra.

      Radera
  3. Snacka om en optisk tilltalande blandning:-) Blomsterbuketterna är läckra, speciellt den första. Coleslaw-receptet lät riktigt intressant, minus sockret då.
    Bra blandat här:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt utan socker? ja kanske det funkar också. Min variant var i alla fall god.

      Radera
  4. Läckra blandningar, både för öga och gom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man kan mumsa med mer än munnen ...

      Radera
  5. Jag ska genast pröva dressingreceptet - verkar gott. Jag tar kanske lite mindre socker eftersom jag bara har söt senap hemma. För övrigt vill jag alltid ha socker i min vanliga vinäger-oljadressing. Unerbara bilder av blandade blommor.
    Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man MÅSTE inte följa recept slaviskt - det brukar bli gott ändå!

      Radera
  6. Ditt recept är bra mycket nyttigare än de jag sett innan då det ska vara både olja och majonnäs i - ska testa vid tillfälle men jag vägrar att betala 17,95kr/kg för vitkål.
    Snygg blandning du fått till. Ha en fin helg =)

    SvaraRadera
  7. maken gör vår coleslaw ❤️ även med riven morot i, 34% crème fraîche, osötad senap - och utan socker

    SvaraRadera
  8. Salladsdressingen, typ coleslaw lät jättegod.En blandning av ingredienser som tilltalar mitt smaksinne. Tack för tipset

    SvaraRadera
  9. Verkligen gott och blandat! Helt i min smak.
    Färsk vitkål är bara sååå gott i flera sammanhang.

    SvaraRadera
  10. En både en vacker och god blandning! Och fina färger vill jag också ha både vad gäller mat, blommor och dukning. Och morötterna ger ju extra färg till vitkålssalladen.Fint bidrag till veckans blandning.

    SvaraRadera
  11. Föll speciellt för första bilden, otroligt vacker.

    SvaraRadera
  12. Kan tro att din vitkålsblandning blir godare dagen efter om man då kan vänta tills dess med att äta den. ;-)

    SvaraRadera