söndag, juli 09, 2023

Vill du köpa en död fluga?

Det är inte varje dag man springer på ett konstverk vars informationsskylt och prislapp är så mycket större än själva verket. Men i Millesgårdens museibutik säljs keramikern Karol Zarbocks "fluga i pöl". Flugan är i naturlig spyflugestorlek och ser väldigt äkta ut, pölen cirka 5 cm bred. Den blir din för 1005 kronor, om du känner för det. För egen del avstår jag, har alldeles nog av döda flugor som är helt gratis.

Ett besök på Millesgården, museet på Lidingö, försåg mig alltså med lite skyltar till denna Skyltsöndag (fler skyltare hittar du via BP). Här ovan "logotypskylten" för den pågående utställningen "Reclaiming Beauty" (kvar t o m 10 september). Mats Gustafson och Ted Muehling visar sina verk, svensken akvareller och teckningar, amerikanen smycken och allehanda andra fantasifulla ting, ofta skapade med strandfynd som stenar och snäckskal.

En fördel Millesgården har framför andra muséer är den rymliga parken med mycket blommor, gott om sittplatser och utsikt över inloppet till Stockholm. Förutom skulpturer i mängd och en och annan fontän. Men där finns också försåtliga murar och bergknallar. Därav varningsskylten: klättra inte här!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

  1. LillaSyster2:23 em

    Avstår också flugan. Har väl slagit ihjäl ett 10 tal idag.
    Ha en bra eftermiddag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här har dock ett par fördelar: surrar inte och lämnar inga svarta prickar efter sig ...
      :-D

      Radera
  2. Hahaha! Flugan är väldigt naturtrogen måste jag säga. Men jag skulle heller inte köpt den oavsett pris. Däremot hade jag köpt konstverket om det föreställt en vacker skalbagge.
    Förbudsskylten påminner om en ribbstol. Har aldrig sett nåt liknande.
    Millesgården är väldigt fin. Synd att man (läs jag) är där så sällan.
    En perfekt Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade inte köpt en skalbagge heller ... men visst ska man gå till Millesgården ibland, det blir dock sällan som du påpekar.

      Radera
  3. hade levande nyvakna vårens flugor som husdjur i tändsticksask 🪰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle jag aldrig satsa på.

      Radera
    2. då var jag fem år

      Radera
    3. Ok då förstår jag bättre!

      Radera
  4. Ett annorlunda besök! Millesgården låter trevligt, har aldrig varit där, men någon död fluga, nej, jag är lycklig över om jag kan smälla ihjäl någon surrande sak här hemma eller släppa ut den genom fönstret. Tvi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fint museum, bra shop men frågan är om inte trädgården är bäst av alltihop. Han gjorde hur som helst ofattbart många skulpturer, Carl Milles.

      Radera
  5. Varningsskylten Klättra aldrig här, den har jag aldrig sett, men ser smart ut! Man liksom hajar till..Som fattig pensionär köper jag inte flugan, men jag kan tycka att den är rätt fint fångad, jag har hittills i sommar haft 0 flugor inne i min lilla lya!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gläd dig åt att flugorna inte hälsar på, de är trista besökare som inte sällan lägger sig att dö i hörnen.

      Radera
  6. Med tanke på att det ligger en hel del konstfullt arbete bakom flugan är priset inte alls högt. Välgjort tycks det vara också men en fluga, nej..
    Undrar vad materialet är av, någonslags plast, glas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror flugan är gjord i keramik, och visst är den imponerande på sitt sätt. Men ...

      Radera