söndag, juni 14, 2009

Så ser sommaren ut ...

Mitt i juni sitter vi inomhus och kurar. Det är till och med ganska mörkt, inte utan att de kära stearinljusen kan komma till heders.

Men det var ju nu vi skulle ligga ute i solen, gå långpromenader, ta premiärdoppet i sjön, plocka ängsblommor till en ljuvlig bukett, sitta ute i den ljumma natten, dricka ett glas iskallt rosé?!

Ack nej. Det är inte så sommaren ser ut. Inte just nu eller än så länge, i alla fall. Bit ihop, gott folk. Även om de svenska jordgubbarna blir små och dyra till midsommar. Även om charterresorna är slut. Även om solbrännan måste hämtas i burk. Även om man behöver både sjal och handskar så fort man trotsar elementen och sticker ut näsan.

Vi är mitt i juni. Alltså är det sommar. Även om den typiska bilden av sommaren just nu ser ut som min här ovan.

Copyright Klimakteriehäxan

Här finns också tankar om hur sommaren ter sig ... och vems felet är att vi är så missnöjda ...

11 kommentarer:

 1. Här är det blåsigt men solen skena lite då coh då, vi tåg all mod och besökte badet som finns endast 100 meter härifrån. Och det var ganska skönt ... det är ju svensk sommar hur som helst. Hälsningar / ela

  SvaraRadera
 2. Men så är det också underbart grönt och frodigt ute! Låt oss hoppas att allt som kommer ner nu innebär att Midsommar blir regnbefriad

  SvaraRadera
 3. oj, har jag missat detta elände. Här skiner solen och jag har fikat ute varje dag. Fast rosévin har jag inte druckit varje dag ;)

  SvaraRadera
 4. Det känns ganska deppigt när jag tänker på att nästa vecka är det midsommar. Ge mig sol! Snälla!

  SvaraRadera
 5. Ela har badat! Bravo!
  Och Hannele har sol, lyckans ost!
  Annika, grönt, jovars ... men så himla blött!
  Jag och Bruno, vi längtar efter sol och värme (det är 10 grader nu)

  SvaraRadera
 6. På ett sätt var det skönt att det inte var gassande sol när jag var på skrivarkurs, hade säkert varit jobbigt att tänka och jobba då. Nu gick det hur bra som helst - fast det tog dubbelt så lång tid att köra 11 mil i hällande regn, som det tog att åka hem torrhjulad.

  SvaraRadera
 7. Skulle köpa blommor idag på Zeta men det droppade och rann om allt, frodigt och grönt var det, men det blev bara en lavendel och varm choklad i sommarkylan!

  SvaraRadera
 8. Ja, hur rätt du har.
  Men bilden..den är fin med dropparna på bladen:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 9. Oj, här har det varit soligt som attan idag! Och det ska visst bli lite bättre hela veckan så misströsta inte, nåt som liknar sommar är på väg, igen!

  SvaraRadera
 10. Hej! Här sitter jag i England och drömmer om sommarSverige. Trots att solen strålat har jag gått och tänkt att gräset är alltid grönare i Sverige -i synnerhet på Österlen. Och det är det kanske också, men av fel skäl -i och med regnet. Vilken tur att man blir påmind om verkligheten finns var man är befinner dig. Ditt tema med klimakteriehäxa ligger också inom mitt intresseområde just nu. Så inspirerande!//Sofie

  SvaraRadera
 11. Uppdatering tisdag: solen skiner. Jo, det är faktiskt sant. Det är visserligen ingen temperatur att tala om, men SOLEN SKINER. Då fanns den alltså kvar, trots allt ...

  SvaraRadera