tisdag, december 27, 2011

När hjulen är slut - och tisdagstema

Somliga hävdar att julen varar än till påska. Andra är noga med att hiva ut alla små tomtar och röda ljus till Tjugondedag Knut. Och några river ner gran och hela härligheten redan på första vardagen efter helgen, blixtsnabbt trötta på glitter och barr överallt.

Men för den som en gång ägde en hyggligt fin cykel tog hjulen slut för ett bra tag sedan, ja faktiskt före jul. Kanske stod hojen parkerad på ett ”säkert” ställe, trodde dess ägare, som låste fast ramen vid en stadig stolpe. Men vad hjälper det om någon som längtar efter hjul kommer förbi? Tja, möjligen skulle det vara en hjälp att uppfinna hjulet på nytt, men det har ju många försökt utan framgång ...

Ingen vidare julstämning kan ha uppstått när den nakna cykelramen upptäcktes. Fast när veckans tisdagstema så här på tredjedagen är HJUL, då passar den bra. Inte sant? Och dessutom är den här velocipeden i all sin orörlighet garanterat olycksfri oavsett hur eländig trafiken i omgivningarna än ter sig.
Kolla hjulstämningen hos andra bloggare – du finner (cykel)vägen här, bara att rulla på!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. du lyckades verkligen med temat :)

  SvaraRadera
 2. Fokus på det som fattas :-) Ack, så mänskligt ;-)
  Fyndigt!

  SvaraRadera
 3. Fint val på temat, och inte är det kul att finna sin cykel så. Min son fann sin cykel utan allt så när som på ramen. Grrr God fortsättning.

  SvaraRadera
 4. Ha,ha,ha!!! Vi kan väll öppna ett reservdelslager, sätta ihop några cyklar och tjäna en slant!!!
  Våra biddrag är bara bäst, eller hur!!!

  SvaraRadera
 5. God fortsättning!

  SvaraRadera
 6. När sonen var liten och hade fått ny cykel låste han fast den mycket ordentligt med flera lås vid cykelstället vid skolan...när han skulle hem, så var ett hjul borta....han tog aldrig mera cykeln till skolan. Så trist att det är på detta sätt .....

  SvaraRadera