tisdag, juli 10, 2012

Almedalen i backspegeln

Det är skönt att vara hemma igen, efter en dryg vecka mitt uppe i Almedalen, Sveriges kanske mest intensiva arrangemang för politik och samhälle, åtta sommardagar varje år. Men det är mest kul medan det pågår!

Fast kanske är det på sin plats att påpeka en sak: inte ett enda glas rosé har jag blivit bjuden på. Mitt vin (och min mat) har jag betalat själv - men det är klart, hade jag haft ork att mingla hade jag kanske fått någon liten slurk utan att betala. Dock har jag aldrig gillat att försöka äta och dricka samtidigt som man står och trängs i en omgivning där man skriker sig hes på minuter om man händelsevis skulle vilja prata med någon, så jag är väldigt nöjd ändå!

M/S Malmö tog mig till Gotland och var också min bostad under veckan. Det är ett isbrytande lotsfartyg byggt 1942 och åtnjuter någon sorts marin k-märkning. Vi hade 2,5 meter höga vågor under överfarten men det klarade Malmö med glans - och passagerarna också, tack och lov!
En sann publikmagnet bredvid alla supereleganta båtar i Visby hamn: veteranbil av märket Colibri från 1910.
Glass? Ja tack! Hur många sorter som helst att välja på, från Visby Glass. Lime/kiwi var jättegod och den extramörka chokladglassen är det verkligen chokladsmak på!
Vädret var minst sagt lynnigt. Ena stunden behövdes verkligen en hatt (jag hade ingen), i nästa sekund var det disigt och råkallt. Och till råga på allt bjöds vi på ett hejdundrande åskväder, av rent tropisk karaktär. Dock fick jag ingen användning av mina baddräkter. Hade packat två, för säkerhets skull, men vattnet var allt annat än varmt ...
Den ende partiledaren jag lyckades ta en hygglig bild på: Stefan Löfven (S), debutant i Almedalen.  
Rosenmalva (tror jag). Blomsterprakten är ljuvlig. På min enda lilla utflykt utanför ringmuren hann jag njuta av vallmo, blåklint, cikoria och förstås en massa prunkande trädgårdar.
Miljöpartiet behövde extra stöd i Visbys friska vindar.
Gammal port med rosor.
Man kan inte ha vad som helst på fötterna när det handlar om att rusa runt på gotländska kullerstenar. Till och med Gudrun Schyman hade lågklackat! Och skorna på bilden var de absolut gladaste jag såg på hela veckan.
Snyggt träträd på Donners plats ingick i skyltningen för en av alla deltagande
arrangörer. De var över 900 pch programmet hade mer än 1800 punkter.
Ett hörn på Adelsgatan. Visby gör skäl för namnet "Rosornas stad" ...
Dessutom kommer här ett tv-tips: se samtalet med rubriken "Politik i bokhyllan" på SVT Play. En halvtimme med Thomas Bodström, tidigare justitieminister (S), Anne-Marie Pålsson, f d riksdagsledamot (M) och Anita Kratz, politisk skribent och författare.
Och så är jag med på ett hörn också ...

 Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Snygga skor! Alltid kul att vara där det händer, och jag tackar nog inte nej till gratisslurk...

  SvaraRadera
 2. Anonym12:12 em

  Härliga bilder, som väckte minnen från enda Gotlandsbesöket för min del. (1969) Hade gärna återsett ön men det har bara inte blivit av.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Anonym8:17 em

  Nu har jag kollat ditt program om Politik i bokhyllan. Vilken kul vinkel! Och intressanta synpunkter. Att det sen fanns tre stiliga kvinnor och en inte så ful (årets underdrift förmodligen) karl som deltagare gjorde ju inte saken sämre.
  Grattis! - så duktig du är på att intervjua. Det märks att dina "offer" känner sig bekväma med en påläst och proffsig programledare.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Tack snälla Kulsprutan för den recensionen!

  SvaraRadera