tisdag, juli 17, 2012

Klimakteriehäxor i engelsk upplaga

Har just igenkännande fnittrat mig igenom sista delen av BBC-serien "Extra gnälligt". På engelska heter den "Grumpy Old Women" och då förstår ni precis!

Germaine Greer är en av damerna som i fyra avsnitt ger sin syn på saker och ting i omvärlden. I kväll berättade de varför de samlar plastkassar och sparar snören, hur man upptäcker att man blir alltmer lik sin egen mamma och hur knepigt det kan vara när man försöker vara modern men orden man hugger till med uppfattas som fullständigt uråldriga. Det handlar också om hur olika synen på bäst-före-datum är mellan generationerna ("Min familj har inte en aning om hur gammal mat de äter"). Och mycket mera.

Såsom i en spegel är det åtminstone stundtals. Men det är ju också en av fördelarna med att bli äldre: man säger vad man tycker och ger i stort sett blanka katten i vad andra tycker om det. Girl Power 50+ handlar det definitivt om i denna brittiska upplaga av Klimakteriehäxan och hennes systrar!

Du kan i 30 dagar fr o m nu se just den här delen här, i SVT Play. De tre tidigare avsnitten går också att se ett tag till.

UPPDATERING: I dag onsdag hyllas programmet också av Aftonbladets TV-krönikör, som utbrister i ett HURRA!.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Tack för länkan! Nu vet jag hur programmet heter i engelska. Till mig är det såsom i en spegel!

  SvaraRadera
 2. just den delen har jag inte sett... För mej är det ingen fara att bli lik min mamma, kämpar faktiskt hårt för att efterlikna henne: hon dansar och gympar för fullt fortfarande, efter en stor hjärtoperation, men hon är ju bara 80 år :)

  SvaraRadera
 3. Anonym11:56 fm

  ÄLSKAR programmet!
  "Grumpy Old Men" är inte dåligt det heller.

  Jag fnittrar igenkännande åt nästan allt dom säjer och tycker och gnäller på.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni som inte sett programmet tittar - jag tror ni blir nöjda!

  SvaraRadera