tisdag, mars 19, 2013

Jämställt?

Hur har vi det med jämställdheten?
Säkert väldigt olika, individuellt och parvis. Men en ny undersökning från Statistiska Centralbyrån (SCB) har tittat närmare på saken för att ta tempen på utvecklingen. Kontentan är att det går framåt, om än inte med jättekliv. 

Det är fortfarande kvinnorna som hanterar tvätt och strykning. Men männen lagar mer mat än förr – om än inte mer än kvinnan. Båda könen ägnar mer tid åt att titta på tv och att sitta framför datorn. Ökningen på tv-tid är extra stor för ensamstående äldre män. Vilket betyder att den sociala samvaron minskar.  

Handen på hjärtat – visst känner man igen sig, även om man nu inte kan räkna in sig i kategorin ”äldre ensamstående män”. Kanske borde vi satsa lite mer på att umgås IRL (In Real Life), det som statistikerna kallar social samvaro? Spela Fia i stället för Word Feud? Gå på bio, kanske med en liten fika före eller efter, i stället för att slötitta på ännu en tv-deckare? 

Men det är klart: om båda parter föredrar att roa sig på egen hand måste det väl också vara OK. Och en acceptabel variant på jämställdhet, det också ...
 
Copyright Klimakteriehäxan
Källa SCB

1 kommentar:

  1. Ja du i kategorin äldre ensamstående män vill man inte hamna, även om man börjar bli en klimakterie häxan och det där med sociala samvaron kan vara jobbigt då och då ;)
    Håller med dig om IRL... det är inte dum med en charmig fika på stan...
    Hälsningar Halina

    SvaraRadera