torsdag, oktober 09, 2014

Svaret är nej - igen

Detta är dagen då man ständigt får en och samma fråga:
Har du läst?
Än en gång är svaret nej.

Patrick Modiano vara en av Frankrikes främsta personer i litteraturens tjänst, men till min bokhylla har han inte kommit. I alla fall inte än. Och då finns han ändå översatt i hygglig omfattning, ungefär tio romaner (av det 30-tal han skrivit) lär finnas på svenska.

Lite har mitt intresse svalnat för Nobelpriset sedan det gick till Alice Munro i fjol. För i och med det beslutet blev det alldeles glasklart att mina två hetaste kandidater, Joyce Carol Oates och Margaret Atwood, är chanslösa åtminstone i fem-tio år framöver.

Å andra sidan ska jag väl inte klaga när jag i modern tid fått två rätt i och med Gabriel Garcia Marquez och Mario Vargas Llosa. Faktum är att herrarna har var sitt kapitel i min nya bok ”Att vara yngst är ett handikapp som går över”. (Klicka på bilden av boken längst upp i vänsterspalten här och läs mer!)
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Jag gissade faktiskt på Munro eftersom jag hade läst noveller av henne. Men PM hade jag inte hört talas om förrän jag läste en - hör och häpna - artikel om honom i dagens NT. I ingressen stod den bland annat PM, en presumtiv nobelpristagare. Den skribenten är nog glad idag...
  Håller med dig om att jag tycker att JCO borde få nobelpris!
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig förstått JCO: storhet. Påbörjade en roman och tröttnade fort. Men läste ut en annan bara för att jag skulle ge henne en ärlig chans. Inte för att jag tyckte om boken.

  Men jag prövar gärna nya, så när bibblan får in nåt av PM så prövar jag.

  SvaraRadera
 3. Kära Bloggblad - läs Blonde! Om du inte tycker den är bra, ja då får man väl acceptera det.
  Musikanta - vilken fjäder i hatten för den skribenten!!! inte många hade Modiano i åtanke, även om han lär ha stått på nån lista nånstans.

  SvaraRadera
 4. vad ska man säga... en vit man i övre medelåldern, kanske kul med fransk ockupation, inte ens Patrick Modiano (född 1945)

  SvaraRadera
 5. P.S.
  jag hejade på Mircea Cărtărescu från Rumänien.

  SvaraRadera
 6. Jaha och hur bra tyckte du det gick då????

  SvaraRadera