fredag, oktober 17, 2014

Energirikt i Veckans fönster

Mullbär. Marsipan. Melon. Mint och päron. Choklad i olika mörkhetsgrad. Jordgubb. Romrussin. Citron. Hjortron. Kaffe. Vanilj, självklart. Uppräkningen av smakerna som erbjuds i en modern glassbar tar nästan aldrig slut. Så visst är det svårt att stå där, med näsan tätt intill glasrutan, och bestämma sig för vad man ska satsa på!

En sak är helt klar: detta är inte mat för bantare. Glass är alldeles för energirik för det. Här bara kryllar det av kalorier och kolhydrater. Men glassätaren på bilden behöver tack och lov inte bry sig om det. Livet som "väljare" är svårt nog ändå!

Så blev det väl ändå lite sommarkänsla över Veckans fönster trots att vi är i mitten av oktober och julsakerna redan krupit fram i skyltningen på varuhus och i butiker.
Å andra sidan är det aldrig fel med en glass, oavsett årstid. Ibland behöver man ju faktiskt ett litet extra energitillskott ...

Vana fönstertittare vet vad som gäller: om man klickar på länken till Susanne hittar man fler fönster, denna gång med någon energirik koppling. Trevlig helg!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Vilken lycka att få stå sådär och välja ... fanns där möjligen någon saffran? Mums!

  SvaraRadera
 2. Ja Anni, det gjorde det alldeles säkert. Ungefär hur många smaker som helst - det var inte bara barn som behövde tid på sig för att välja kan jag lova!

  SvaraRadera
 3. Så svårt att välja! Men jag längtat absolut inte tillbaka till den tiden då det bara fanns vanilj, jordgubb och chokladglass att välja mellan!
  Önskar dig en skön fredagskväll med eller utan glass!

  SvaraRadera
 4. Hannele - tror inte det men minns inte vilken glassbar det var (i somras)!
  Violen - visst är det kul med större variation!

  SvaraRadera
 5. Jag har enkel smak. Jag gillar bara det godaste, dvs vanilj. Så det går iaf inte åt så mycket energi för min del, när jag ska välja.

  SvaraRadera
 6. Mums !!! Glass i stora lass det ger energi det. Äter själv väldigt mycket glass men inte går jag upp minsta lilla gram för det ;-) Äkta vaniljglass är bäst, från Italiens sköna land !

  SvaraRadera
 7. ...förbisåg i all hast att nämna din fina bild !! Självklart perfekt till temat och flickan ser ut att ha lite svårt att välja bland alla frestande smaker.
  Trevlig Helg Aina!!

  SvaraRadera
 8. Åhh, den formen av energi skulle jag gärna ladda med just nu. Glass...

  SvaraRadera
 9. Mullbärsglass har jag aldrig smakat.

  SvaraRadera
 10. Vilken lycka att få energi på det sättet!

  SvaraRadera
 11. Mmm, nu blev jag glassugen. Ser ut precis som i en italiensk glassbar och dem brukar jag besöka. I Sverige duger ersättaren "Glasskulturen" i Lund. Är du där någon gång, så rekommenderas verkligen ett besök.

  SvaraRadera