lördag, augusti 25, 2018

Kasskampen går vidare (Nummer 8)

Detta är, det är inget att hymla med, en äkta skrytkasse. Den berättar att jag tillhör den lyckligt lottade människogrupp som besökt Svalbard, Spetsbergen, och fått se hur där ser ut. Så fantastiskt! En av mitt livs häftigaste resor, och jag har ändå farit runt en del.

Att jag då kunde hemföra en så praktisk souvenir som tygkassen från den lokala dagligvarubutiken i huvudorten Longyearbyn var bara grädde på moset. Tvättbar i 60 grader dessutom. Så, i dessa dagar av pågående, oförtröttlig Kasskamp, lyfter jag gärna fram den! 

En sak är klar: får du chansen att åka ut till denna superspeciella ögrupp: ta den! Och köp i så fall gärna en kasse du också. En påse som du både kan använda och skryta med! (Jaja, skryt lagom, tänker du, men i alla fall ...!)

För visst sympatiserar du med Kasskampen, en systerrörelse till One Bag Habit! Vi måste hjälpas åt så att påsar återanvänds och till sist återvinns, det kräver miljön och klimatet.

Copyright Klimakteriehäxan

Skulle du vilja se bilder och läsa mer om mitt besök i denna utpost i världen kan du klicka här!

12 kommentarer:

  1. Din kasse får mina tankar osökt till tv-programmet Robinson. Söte till programmet 1998 och kom bland det sista 40 sökanden som testades på GIH på Bosön. Kom inte med till Malaysia, för jag klarade inte av de fysiska teserna på grund av en förkylning.
    Men jag fick en Robinson-tröja, en t-shirt och ett par sportbyxor. Å gissa om jag har dom kvar som souvenirer. Å jag som alltid slänger allt som jag inte använt på två år.

    Ja, det var vad jag tänkte när jag såg kassen. För inte använder du den?! Visst tål den 60 grader, men då bleknar den ju. Å det vill du väl inte;-)

    PS. Den ser sprillans ny ut på bilden, så...;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tittar du noga på foto ser du nog fläckarna. La den direkt i tvätten när jag tagit bilden. Klart den används!
      Tänk att du är en nästan-Robinson ... glömmer aldrig (jag jobbade på Strix en period) när solkrämen till det årets inspelning levererades. Entrehallen var full av solkräm, faktor 30!

      Radera
  2. Snygg kasse. Ica Maxi har stora, rejäla kassar, som vi har köpt ett antal av. Dem använder vi alltid när vi handlar där, så slipper man använda vanliga plastkassar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart. Du är helt enkelt med i Kasskampen!

      Radera
  3. (plockade upp två nya fina papperskassar från tidningsåtervinning - ska väl inte behöva KÖPA kassar för saker jag tänker lämna på loppis... )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också noterat att folk slänger hela kassar med övrigt som ska bort. Slöseri.

      Radera
    2. mina papperskassar använder jag minst ett dussin gånger

      Radera
  4. sonens produkttanker åker till Svalbard ibland, kan blåsa rejält på hösten... sett en hytt där möblerna inte kvar på sin plats

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var där när det var som ljusast, juni tror jag. Urhäftigt!

      Radera
  5. köpte en Findus-kasse till varje barnbarn:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/08/lampligt-barnarbete.html

    SvaraRadera
  6. Åh Svalbard, det har varit en dröm för mig i sisådär 20 år att komma dit! Men någon dag blir det väl av ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En fantastisk upplevelse! Hoppas det blir av - jag skulle mer än gärna återvända.

      Radera