onsdag, juli 05, 2006

Bara en sån där

I går var det miljöpartiets kväll i Almedalen och den avslutades med fotboll på storskärm. Samtidigt som matchen mellan Tyskland och Italien pågick syntes SVT:s Mats Knutson stå beredd för att leverera en kommentar i Aktuellts 21-sändning.
Jag hörde inte talet men strosade förbi just då.
Det gjorde ett par killar i 10-12-årsåldern också. De stannade upp och tittade på den skjutfärdiga uppställningen med stor kamera och koncentrerad reporter.
-Tror du det är han som kommenterar fotbollen? sa en av grabbarna och lät imponerad.
-Nä, sa den andre.
Och motiverade sitt svar, utan att vara imponerad ett dugg:
-Det där är väl en sån där Göran Persson.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Å, vad bra! Ljuvligt! Den måste du skicka till Tjuvlyssnat...

  SvaraRadera
 2. Anonym11:59 em

  Kul storry! Jag var själv på Almedalsveckan förra året men i år är det barnen som ska ha sitt så det får bli medeltidsveckan i år. Gotland är fantastiskt.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte varför. Men när värmen stiger känner jag att intresset för politiker minskar mot noll. Känns skönt. Har ändå fått känslan att Persson och grabbarna inte styr samma land som jag fötts till Känner inte riktigt igen bilden.

  SvaraRadera
 4. Anonym10:40 fm

  Vad är Almedalsveckan?

  SvaraRadera
 5. Almedalsveckan = ett politiskt jättejippo i Visbys hamnkvarter, en vecka i juli varje år sedan många år tillbaka. Varje dag avslutas med att en av riksdagspartiernas ledare håller tal i parken. Som en enda stor marknad för åsikter, -ismer och röstfiske. Och "alla" är där... Årets version slår rekord efter rekord, inte bara värme-.
  Men du som frågade kanske bara var ironisk? Det är svårt att avgöra så här!

  SvaraRadera
 6. Anonym12:48 em

  Nej, det var inte ironiskt. Tack för svar! Men varför "Almedal"? Heter hamnkvarteret så?

  SvaraRadera
 7. Almedalen är namnet på en fin park nere vid havsstranden i Visby. Alltihop började med att olof Palme en gång kom ner från sitt sommarviste på Fårö och höll ett politiskt tal där. På den vägen är det.

  SvaraRadera