onsdag, december 01, 2010

Hund - bättre än skönhetsoperation

Hundar är ofta trevliga.
Hundägare, däremot, uppvisar ofta alldeles för många brister.
Men de där lurviga, mjuka, blötögda, fyrbenta kamraterna är det väldigt lätt att gilla, ja till och med att älska.

Nu har hunden poppat upp som ett inlägg i debatten om skönhetsoperationer. Det är den amerikanske plastikkirurgen Robert Tornambe som i ett inlägg i Huffington Post faktiskt talar mot sin egen profession när han rekommenderar att den som vill ta till kniven när åren börjar bli alltför synliga i stället ska skaffa hund.

Enligt plastikkirurgernas amerikanska fackorganisation gjordes mer än nio miljoner kosmetiska ingrepp på ungefär lika många kvinnor i fjol. Under samma tid avlivades cirka två miljoner hundar. Samtidigt fanns det mellan sex och åtta miljoner hundar som ingen ville ha. De togs om hand på speciella inrättningar för herrelösa husdjur, i hopp om att någon husse eller matte skulle dyka upp och förbarma sig.

Plastikkirurgen Tornambe råkar, visar det sig, vara en stor hundvän, samtidigt som han lutar sig tungt mot tjugotre års erfarenheter av skönhetsoperationer. Nu föreslår han, att den som överväger en ansiktslyftning tar sig en allvarlig funderare – och blir hundägare i stället. Det är helt enkelt bättre, både för människan och hunden!

-En vanlig ansiktslyftning håller mellan fem och tio år, beroende på hudtyp och den teknik som används, menar han.
-En hund lever längre, i medeltal nästan tretton år. Men också när hunden är död har man minnena kvar, hunden lever för evigt i ditt hjärta.
-Den dag då effekten av din skönhetsoperation inte längre syns är allt du har kvar minnet av den där prislappen – och insikten om att det kan kosta minst lika mycket att göra om alltihop en gång till!

Det bästa hos människan är hunden, heter det ju. Så kanske är det där tipset något att ta på allvar för den som funderar på ett litet lyft, även om det inte heller är gratis att vara hundägare.
Man kan bara hoppas att den som tänker om och satsar på en fyrbent skönhet vid sin sida också blir en ansvarsfull hundägare som ingen behöver reta sig på.
Vovven är med största säkerhet gullig. Och det kan nog smitta av sig på den som håller i kopplet … Hunden blir ett lyft utan kniv, helt enkelt!

Copyright Klimakteriehäxan

PS Hunden på bilden är en av mina absolut trevligaste hundbekanta. Men inte min. Å andra sidan är jag inte ansiktslyft heller ... som synes ...

8 kommentarer:

 1. Anonym6:31 em

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Anonym6:32 em

  Tornambe har en poäng med sin teori, det tro jag absolut.

  SvaraRadera
 3. Du har som vanligt hittat veteskap som pekar åt rätt håll.
  Jag tror att jag ska köpa en hund till åt min fru så blir hon säkert ännu vackrare och dessutom får Ludde och jag en kompis till.

  SvaraRadera
 4. en klok man - som gör sej själv arbetslös :)

  (jag trodde du skulle skriva nåt i stilen att lyckliga människor är alltid vackra)

  SvaraRadera
 5. Ela - visst låter det klokt!
  Lasse - hon blir antagligen glad, och du med!
  Hannele - sant, lyckliga människor är alltid mycket vackrare än sura och lessna! men det gäller kanske oavsett kirurgiska ingrepp???

  SvaraRadera
 6. Anonym12:21 em

  Kloka ord från en klok man.

  Så fräsch som du ser ut behövs nog varken ingrepp eller vovve på ett tag än :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är tragiskt när jag ser så många som krampaktigt försöker hålla sig kvar i tonåren. Som om de trodde att de blev snyggare... Som om det inte syns hur blanka och svullna och plastiga de blir av botox och fyllningar.

  Tacka vet jag levande ansikten som rör sig! Fast visst kan jag också sucka över sånt som hänger, men då säger jag käckt: Håll humöret uppe så ingen ser, att allting annat trillat ner.

  SvaraRadera
 8. Tänker varken skönhetsoperera mig eller skaffa hund. Räcker med 6 barnbarn och MM :-) för att jag ska vara ganska nöjd med livet. Dagsbergs Dragspelsgäng har tillfört livet en extra krydda dessutom...
  Jag tycker att Bloggblads råd till sig själv är utmärkt!

  SvaraRadera