måndag, april 30, 2012

Ja må de leva uti hundrade år ...

UPPDATERAT
Kungen fyller år på Valborg, det är allmänt bekant. Och många undersåtar firar honom också troget, oavsett hur många år det handlar om - jämnt eller ojämnt verkar kvitta.
Men när en av de ungefär nio miljonerna svenskarna passar på att fylla 100, då brukar kungen minsann höra av sig även han. Det kommer en gratulationshälsning på posten.

Nästa år fyller en kvinna (som dessutom råkar heta Valborg) just 100. Hon intervjuades för en tid sedan i en kvällstidningsbilaga om att åldras. Då fick hon också påpekat för sig att ett kungligt meddelande är att vänta till högtidsdagen 2013.
Till detta hade 99-åringen en klockren kommentar:
-Ja, om han lever då, förstås.

Trevlig Valborg önskas ni alla, födelsedagsbarn eller inte!

UPPDATERING: Det är "bara" Valborg - men visst lockar det strålande vackra vädret till ett dopp! Och det visar sig att inte bara gässen tycker så. Badande barn såg ut att stortrivas när jag gick förbi på en promenad.  Om jag följde deras exempel? Nja, jag hade ju inga badkläder ...

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi
Overboard

Anonym sa...

Kul tant med bett i repliken och huvvet på skaft, tydligen! Hoppas hon hinner få ett kungligt grattis om det är vad hon vill.

Kulsprutan

♥ Hannele på Hisingen sa...

I år är inte sönerna och spelar för kungen, kanske blir det trevligt ändå! Jag får nöja mej med att se maken med saxofonen på Chalmers Cortègen, över 100 år gammal tradition, trevlig Valborg!

mormor Hannele på Hisingen sa...

P.S.
(inte maken som är 100 år :)

Ingela sa...

Min farmor (som tyvärr hann lämna jordelivet två månader innan 100-årsdagen) sa: Om hovet ska uppvakt' tyck' ja' däm kun skick' hit n' Carl Philip.

Hon tyckte att ett brev från kungen var lite fattigt, en ung grann prins på besök tyckte hon var mer lämpligt.

♥ Hannele på Hisingen sa...

(tänk, hur hamnade eken från TV-huset i Stockholm här i Göteborg....

Klimakteriehäxan sa...

Hej Overboard och Kulsprutan - visst är det härligt med tanter med lite bett i!!!
Ingela - henne hade vi verkligen unnat ett kungligt besök!
Hannele - skönt att åtminstone du firat traditionsenligt. Och där ser man, eken var inte bara en stockholmsgrej, alltså ...

Hannele sa...

(jo, på Cortègevagnen)