söndag, juni 29, 2014

Matnyttigt på en SKYLTSÖNDAG

 Den tid på året närmar sig när vi plötsligt börjar sylta och safta, åtminstone lite grand och någon gång ibland ... vi känner oss både nyttiga och matnyttiga, eftersom vi vet exakt vad vi har i den där sylten.
Och för att inga misstag ska begås när de där hemgjorda produkterna ska förtäras ger vi burkar och flaskor tydliga skyltar som berättar om innehållet. Fast vi kallar det oftast för etiketter.

Mera sällan kärnar vi väl vårt eget smör. För det behövs det några kor, till att börja med, och sen är det ganska hårt jobb att få till det där smöret, det minns jag från tidiga år då min farmor faktiskt tog fram kärnan. Jag tänkte inte på det då men inser nu att hon förmodligen hade ganska bra armmuskler!

Nu har jag i alla fall hittat krukan som är skyltad och klar: Matsmör står det i sirligt blått på den lite spruckna och tydligen välanvända porslinsbyttan. Visst tänker jag använda den, men inte till det den ursprungligen var avsedd för. Blomkruka blir det nog.

Därmed blev det ett litet bidrag till SKYLTSÖNDAG igen. Du hittar fler söndagsskyltar om du tar vägen via Pumita! Men berätta gärna i en kommentar här hos mig att du hänger på!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Det lär gå lika bra med elvispen! Vilken fin bytta du har. Har inte sett den texten tidigare.

    SvaraRadera
  2. Det blir en fin blomkruka det! Men om det inte är matsmör vad är det för smör då?

    SvaraRadera
  3. Stare Ström - det kanske det gör, men jag tänker inte prova!
    Pumita - ja det kan man verkligen undra ...

    SvaraRadera
  4. Inte trodde jag att du var så huslig;-) Sätt en fin kaktus i den fina krukan;-) Å vad gäller smör så kan jag tipsa om Arlas smör med havssalt hos ICA eller Hemköp;-)

    SvaraRadera
  5. Jag som trodde smör var smör och inte margarin eller matolja. Men tydligen finns det matsmör också. Hade ingen aning! Nu måste jag ta reda på vad som gör visst smör till just matsmör och vad är matsmör?
    En fin kruka, välanvänd ser jag.
    Visst har vi bitvis ändrat våra vanor, det där att sylta och safta verkar ske betydligt mindre numera. Sent på höstarna tycker jag mig se många fler trädgårdar där fruktträd står kvar oplockade, fler för vart år som går.
    Fast säkert är det en del som syltar, för mycket sockret brukar försvinna från sin plats i livsmedelsbutiken den närmaste tiden. Eller vad gör folk med sockret!?

    SvaraRadera
  6. Jättefin blomkruka. Du får bara se till att inte vattnet läcker ut ur sprickan.
    Själv gör jag bara lingonsylt varje år. Jag gillar inte den som man köper - inte ens den rårörda. Köper några kilo lingon på torget av någon flicka från Indonesien eller Thailand, lingon som är jättefina och fräscha.
    Ingrid

    SvaraRadera
  7. (du är ju margarin-fantast :)

    SvaraRadera
  8. Goddagskompisar, mitt namn heter Antonio Laura från Lund-Sweden, en professionell lektor, undervisar vid Stockholms universitet, jag är 45 år Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde tillbaka kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

    SvaraRadera