söndag, augusti 03, 2014

SKYLTSÖNDAG på Oslos gator

Den är ganska nyligen inköpt, den begagnade lilla röda Toyotan som nu snurrar runt på Oslos gator. Bakom ratten sitter en tjej som föddes idag för exakt 26 år sedan. För ett par månader sen tog hon äntligen körkort, efter att ha varit totalt ointresserad i en halv evighet, men nu har hon redan kört rätt många mil.

Det handlar förstås om Dottern, utvandrad till Norge för nästan fem år sedan. När bilsuget vaknade visade det sig, att trots att man är fortsatt svensk får man inte ta körkort i hemlandet. Inte heller lönade det sig att leta efter bil i Sverige, för den skulle hamna i byråkratisk knipa inom bara några månader.

Men slutet gott, allting gott. Inte ens p-plats har hon haft problem med att hitta. Och själva nummerplåten skulle kunna vara en påminnelse om gårdagskvällen: kalaset med kompisarna hölls då, och kanske var födelsedagsbarnet själv kvällens disc jockey?

En sak som i alla fall funkar att problemfritt skicka över Kölen mellan de två länderna, det är gratulationer och digitala jättekramar. Här kommer en hel hög, lilla gumman!
Dessutom är det ju inte bara födelsedag. Det är SKYLTSÖNDAG också, förhoppningsvis med fler skyltare som anmält sig hos Pumita (men kanske inte denna gång?).

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Grattis! så krångligt...
  Min amerikanska svåger missade förnya sitt amerikanska körkort, livet i Sverige med barn blev krångligt utan körkort.

  igår retade jag mej på en superfin lyxig bil, som parkerat över två p-platser vid centralstationer, när jag skulle möta svärdotter och barnbarnet. Ont om platser och bilarna bara cirkulerade runt....

  SvaraRadera
 2. Grattis till dig som har en lycklig och glad dotter med körkort och fin bil !! ...och grattis till dottern förstås ;-)

  Visste inte om dessa regler när det gäller körkort. Har körkort men har inte kört bil på 14 år sen flytten till Malta. Ändå får jag köra fast vanan är borta och skulle nog inte känna mig särskilt säker bakom ratten. Vägarna här är dåliga och många är trånga och... Ja, du vet ju som själv varit här.

  Nu ska jag leta runt bland andra skyltare. Finner kanske inte så många med tanke på det fina vädret. Ha en skön söndag Aina !!

  SvaraRadera
 3. Blev inte jätteförvånad över krånglet. Att det byråkratiska krånglet drabbar även vår förbindelse med Norge på olika sätt förvånar inte. Byråkrater finns det säkert över hela vår jord. Varje gång något är enkelt blir jag glatt förvånad (vilket inte sker ofta).
  Kul att allt löste sig och ett litet grattis till dottern.

  SvaraRadera
 4. Extra stolt över skylten, kan jag tänka!

  SvaraRadera
 5. Grattis till din dotter! När min syrra bodde i Norge hade hon min mammas bil, det funkade, men vi bor så pass nära gränsen att det alltid gick att säga att mamma var på besök och syrran bara körde bilen en sväng utan mamma

  SvaraRadera
 6. Det är svårt att förstå sig på alla regler och förordningar. Skönt att det ordnade sig ändå!

  SvaraRadera
 7. Låter som en skön frihetskänsla - säger jag som aldrig har ägt en bil... Men jag tog körkort så fort det bara gick. Började köra på 18-årsdagen med pappa.

  SvaraRadera
 8. hahha, jag har inte heller ägt nån bil, fast jag krockat med några...

  SvaraRadera
 9. Anonym2:12 em

  Grattis till båda mamma och dottern - jag har hört att det är holländsk sed att fira både mor och barn. Och den ena finns ju inte utan den andra.

  Kulsprutan

  SvaraRadera