tisdag, augusti 26, 2014

Tisdagstema BRÅTTOM

Ni vet hur det kan bli ibland: man kommer hem från jobbet och är hungrig. VRÅLHUNGRIG. Som hade det inte funnits någonting över huvud taget att stoppa i munnen på hela långa dagen (fast det fanns det förstås).

I går var en sådan dag. Med andra ord var det bråttom att få något på bordet, inte läge att vänta på att ugnen ska bli varm, inte läge för långkok, komplicerade recept eller raffinerade uppläggningar. Stirrade in i kylskåpet  och se! Där fanns lösningen!
En perfekt vattenmelon, av den kärnfria sorten. Ett paket fetaost. Grön sallad. Bara att skära upp melonen, dela osten, skära sallad och sedan ringla lite olivolja över. Tre tag med svartpepparkvarnen. Klart!

Bäst av allt: denna anrättning är inte bara bra om det är ont om tid. Den är jättegod också. Kan inte riktigt fatta att jag först i sommar hajat att feta och vattenmelon passar så bra ihop. Men nu vet jag! Och skulle du inte ha prövat, så gör det! Perfekt inte minst när magen skriker!

I dag är det tisdag och självklart nya middagsproblem. Men det är också tisdagstema och nu gällde det att ha BRÅTTOM i bild. Kolla andras brådska här!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Åhh, det låter fantastiskt gott, lyxig bråttommat!

  SvaraRadera
 2. Ja nog såg den aptitligare ut än mitt middagsförslag, "ler" Här ute på vischan får man sällan tag på melon i lanthandeln, tyvärr, därför blir det oftast tomatsallad med feta istället.

  SvaraRadera
 3. Bra bråttommat, både vacker och god!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 4. Bra att kunna fixa till något snabbt när det är "nära-döden"upplevelse! Ser läckert ut.

  SvaraRadera
 5. Brådska är sällan bra... kalla sallader äter jag bara när jag har tid

  (min mor säger på finska:
  av brådska blir det bara tokiga barn)

  SvaraRadera
 6. Anonym10:11 em

  Ser väldigt lockande ut. Jag gillar alla ingredienserna. Ska prövas.

  SvaraRadera
 7. Det ser fantastiskt gott ut! :)

  SvaraRadera
 8. Den kombon ska jag pröva! Jag gillar både melon och feta. I vanlig blandad sallad har jag träffat dem tillsammans förr, men inte så här.

  Har du prövat att bara göra melonsallad, på olika sorter så att det blir olika färger. Skära i tärningar, salta och peppra och låta det dra någon timme. Helt suveränt till grillat eller till vad som helst.

  SvaraRadera
 9. Anonym11:44 em

  Att fixa mat snabbt har alltid varit mitt motto, det är ju så jobbigt att laga mat, speciellt de perioder när jag varit singel. Ser riktigt gott ut, det ska jag nog testa någon dag :-)

  SvaraRadera
 10. Häromdagen åt jag din mix till lunch. Otroligt gott! Det blir fler gånger.

  SvaraRadera