söndag, augusti 31, 2014

TEXTILT i Veckans fönster

Det är något visst med hemvävt.
Misstänker att många väljer att illustrera fönstertemat denna vecka ungefär som jag. Gardiner, helt enkelt. För även om väldigt många fönster klarar sig väldigt bra utan gardiner, så är det ändå som sagt något visst med hemvävda. Och att sitta i vävstolen och dunka ihop dem är ett sant nöje (även om inte jag kan ta åt mig äran av gardinerna på fotot).

Men julfönstret här nedan, i korsstygn på aidaväv, det har jag sytt alldeles själv. Fast bilden är en bloggrepris men nu slinker den med som en liten bonus. Och märkvärdigt snart blir det dags att ta fram den igen ...

Veckans fönster styrs med (ganska mjuk) järnhand av Susanne. Där hittar du andras gardiner eller fyndigare tolkningar av veckans tema!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. En gång i tiden har jag vävt gardiner men det blev ingen succé när min man skulle hjälpa mig att klippa isär väven och mätte 1/2 meter fel(för kort).
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Det låg ju nära till hands att tänka på gardiner!
  Svar: Ja, den gardinuppsättningen jag visade måste vara en riktig dammsamlare! Fanns i en matsal på ett hotell i Armenien.

  SvaraRadera
 3. Fiiint hantverk är guld..så duktig du varit med nål o tråd. Det är något jag har kvar..eller noop jag har nog inte tålamod till det.

  SvaraRadera
 4. Hmm, väldigt mjukt järn då. Sådant där smidesjärn kanske. För visst är det lite mjukare?

  Vävt har jag bara gjort på en liten leksaksvävstol när jag var liten. Fastnade aldrig för det. Mamma hade däremot en stor vävstol och jag har en matta hon vävt till mig. På min balkong. Gardiner vävde hon aldrig.

  Fina gardiner du visar där. Lagom ljusinsläpp.

  SvaraRadera
 5. Vi har inga gardiner alls hemma hos oss, så jag fick hitta en annan lösning...

  SvaraRadera
 6. Anonym11:00 em

  Vilken mysig vrå och så hemtrevligt fönster. Fönster nummer två ger verkligen julkänsla, ja snart är den ju här...

  SvaraRadera
 7. Hemslöjdat och hemlagat är alltid bäst! Mamma vävde vackra linnegardiner som jag har fått (vilket arbete!), själv gillar jag rejäla tag och väver trasmattor ...

  Snyggt transparent rutmönster i dina gardiner!

  SvaraRadera