måndag, september 01, 2014

Säg det med naglarna!

Ni minns säkert Flo-Jo – den amerikanska sprinttjejen. Sen blev det väl ett långt hopp till höjdhoppsgropen i OS i Moskva och Emma Green. På herrsidan har den originelle professorn på Handelshögskolan i Stockholm, Micael Dahlén, gått före. Nu har gänget fått sällskap av en rektor.Vad är det då dessa människor gjort? Jo, de har försökt föra fram ett budskap med hjälp naglarna.
Plahns egen FB-bild på naglarna.
Fredrik Plahn, rektor i Tyresö utanför Stockholm, ville uppmärksamma hbtq-frågor och bryta mot normerna. Lösningen blev alltså nagellack, och han valde att använda sig av Facebook för att få fler att engagera sig. Så här skrev han: 
”I snart två veckor har jag använt nagellack varje dag. Varierat färger, kombinerat med kläder i samma färg. Ganska kul men det är inte syftet utan jag tänkte att jag skulle utmana heteronormen. Vem kan vara mer lämpad än en medelålders, vit, fyrabarnsfar som arbetar som rektor. Jag har haft det i möten, på jobbet, haft intervjuer etc och tänker ha det tills ingen tycker det är konstigt eller frågar om det. Nu skickar jag en utmaning till er andra vita gubbar att bryta normen. Jag gör det för att mina barn och mina elever ska kunna vara som de vill utan att någon ifrågasätter det!”
Gensvaret uteblev inte. Bilden har delats över 5 000 gånger. För Fredrik Plahn bevisade det att han var på rätt väg, oavsett om naglarna var gula, röda eller rosa. 
-Jag gör det dels för att det är skoj, dels för att det kan göra skillnad, säger han.
Återstår att se om vi plötsligt blir omgivna av män med naglar i regnbågens alla färger, eller om de kanske följer Dahléns exempel och håller sig till svart. Eller rent av bildar opinion ändå?

Copyright Klimakteriehäxan
Källa: TT

8 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

vi trädgårdsmänniskor prioriterar andra saker :)

tant Hannele sa...

P.S.
unga män ser jag då och då med nagellack.

mormor Hannele sa...

P.P.S.
Min man är i alla fall duktig på att måla barnbarnens naglar...

strandskatan sa...

Roligt och bra inlägg... :)
Människor ofta pratar och manifesterar för frihet men lika ofta är rädda för att vara fria...
Häftig rektor!

Ha det fint
Halina

Mias Mix sa...

Ett väldigt bra initiativ av Fredrik!

Musikanta sa...

Kul idé med nagellacket. Målade naglar är ju så intimt förknippat med kvinnor, så varför inte? En välmanikurerad herrhand är väl inget fel.

Jag kan tyvärr inte ha långa naglar eftersom jag spelar piano och orgel. Men jag såg en dam på tunnelbanan förra veckan som hade naglarna målade i nästan hudfärg. Det var jättesnyggt så jag ska försöka med det. Snyggt även till korta kanske?
Ingrid

P.S. Jag hittar inte längre någonstans att klicka på där det står att jag inte vill ha kommentarer på min e-post. Brassebonuskommentarerna fortsätter att komma in i en jämn ström.

Klimakteriehäxan sa...

Musikanta - jag har nu tagit bort inlägget med rubriken "Brasse-bonus". Men jag har en hel andra poster som också drar spam ... intressant att se om detta förändrar något?!

Musikanta sa...

Jag har inte fått något spam idag i alla fall. Så det har kanske löst sig.
Ingrid