onsdag, november 16, 2016

Årets sista glassnyhet?

Sugen på lite glass? Jo men solen har ju vaknat till liv igen, det skulle kanske kunna funka? Och du har tur. För en ny "modell" lanseras just nu på marknaden. Rimligen är det årets sista nyhet i branschen. Det är en strut, med strössel över vad som ser ut att vara jordgubbsglass.

Inte vet jag om det har något med miljön, med den globala uppvärmningen att göra, men sista skriket bland julgransprydnaderna verkar vara just en glass: den här glittriga struten som eventuellt kan uppfattas som svalkande.

Den vanligare, ätliga varianten är billigare. För den här går på hela 75 spänn, på Åhléns. Men det är klart: den som är lite försiktig kan säkert ha den i åratal, och helt kalorifri är den väl också, även om jag starkt avråder från att ta den i munnen. Dessutom kan den som är sugen på julglass förslagsvis vänta till den 23 december, för då kostar den säkert bara hälften så mycket!

Förhåller du dig iskall till julprydnader i allmänhet och glass i julgranar i synnerhet behöver du ju faktiskt inte bry dig alls ...

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Fast om man inte ska bry sig, hur roligt är det då?

  Egentligen borde man köpa prydnaderna när det är på halva priset där i slutet av julen men inte packa upp dem förrän nästa år. Då är de ju som helt nya!

  Fast jag gillar ju traditioner och vill gärna plocka upp mina saker som jag hade förra året. Fast den kartongen blir ju större och större... :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker den ser fruktansvärt hemsk ut. Hur kan man komma på att tillverka något så gräsligt fult? Kan förstå att du föll i trance framför den, haha. Här har vi varken gran eller julpynt mer än några små änglar som får komma fram ur skåpet tillsammans med en tomte. Adventsstake och dito stjärna brukar jag dock ta fram.
  Ingrid som inte bryr sig om traditioner särskilt mycket.

  SvaraRadera
 3. Emma - ja är det inte märkligt att det är så lätt att plocka på sig nya julsaker fast man redan har så många?
  Ingrid - i min gran blir det ingen glasstrut, jag lovar! Men till skillnad från dig gillar jag åtminstone vissa julprylar.

  SvaraRadera
 4. dekorerade muffins har ju funnits några år - vi smyckar med små saxofoner ❤️

  SvaraRadera
 5. P.S.
  julpynt köper man på loppis för 10 kr, textiler, julporslin, allt.

  SvaraRadera
 6. Haha, det var det knäppaste julpyng jag har sett. Fast för många år sen höll en tysk kompis på att få krupp för att jag hängde en radda med små svenska flaggor i julgranen....som jag tycker är så gulligt.

  SvaraRadera
 7. Märk väl, Bloggblad, jag påstår inte att jag tycker glassen är vacker!!! Däremot delar jag din förtjusning över rader med svenska flaggor i granen. Det hade vi alltid när jag var barn, men i min egen familj har jag kämpat den striden förgäves ...

  SvaraRadera
 8. en jul hade jag finska flaggor - lite på skoj

  SvaraRadera