onsdag, maj 02, 2018

Fika med utsikt

Det är NU du ska skynda till Kungsträdgården om du vill njuta av det rosa körsbärsblomsmolnet av årgång 2018. Nu har i princip alla trädens alla knoppar slagit ut på parkens båda sidor, och de som vecklade ut sig först är på väg att blekna och strö trötta kronblad över marken.

Visst, jag förstår om det är tjatigt att se i princip identiskt likadana bilder dag efter dag, år efter år, men synen är både anslående och oemotståndlig, även om jag naturligtvis känner till att blommande fruktträd är en njutning att skåda var de än står! Och att ta en fika med den där utsikten är väldigt trevligt, även om det var en aning kylslaget i dag när solen höll sig borta. Fast fiket höll med fleecefilt.



 Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

  1. Någon gång ska jag vara i Stockholm rätt tid för att se den där blomningen. Visst vi har vackra träd här också, men inte så många.
    Uteservering älskar jag att sitta på. Ett av sommarens glädjeämnen är att sitta där och titta på folk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä det är naturligtvis mängden som gör det!

      Radera
  2. Förstår precis vad du menar, alltså det där med körsbärsblomningen som återkommer varje år i Kungsträdgården. Konstigt nog "funkar" den för mig bara när det är en blå bakgrund...
    Tur att du tog en närbild i sista fotot, där man inte kan urskilja färgen på himlen;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det var inte helgrått i dag - och när jag tog bilderna tidigare var himlen ganska blå ... http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2018/04/dags-for-en-efterlangtad-repris.html

      Radera
  3. Svar: Hahaha! Det visste jag inte om Audin. Men tack för upplysningen. Blogglandia är fantastisk:-)

    SvaraRadera