söndag, mars 22, 2020

Allestädes närvarande

Om man är som jag, det vill säga kry, får man vara glad och tacksam i dessa coronans tider. Folk som driver krogar är mindre glada. Nu försöker man erbjuda hämtmat till rabatterade priser för att slippa sparka sina kockar och annan personal. "Vi desinficerar alla ytor" står det på skyltarna.

När vi kliver på bussen är det numera nolltaxa som gäller. Passagerarna använder sig av bakdörrarna både för att stiga på och av, väldigt smidigt. Chauffören har säkerhetsavstånd till dem som åker, alla lyder uppmaningen att sitta glest och det är inget problem, eftersom det är gott om plats.
Skyltar i taket på de långa bussarna trumpetar ut den viktigaste regeln på en rad språk: tvätta händerna!

Alla förhållningsorder som går ut på att vi helst bör stanna hemma är naturligtvis kloka, men när vädret visar sig från sin bästa sida måste det ju ändå vara OK att ta en promenad utomhus eller hur? Så resonerar uppenbarligen inte bara jag, för på strandpromenaden längs Årstaviken är det lika många människor på torsdag eftermiddag som det brukar vara en fin söndag i april. Antar att det är de som jobbar hemma som tar lite rast.

Denna skyltsöndag blev det enkelt att illustrera ett tema. Vård, medicin, försiktighet, specialrabatter. Allt corona-relaterat. Fler söndagsskyltare hittar du till via BP. Och du missar väl inte att scrolla ner till det lilla leendet?
Svart humor är som bekant något som har räddat många människor i svår knipa från att bli helt tokiga. Alltså förekommer även skämt om corona-viruset och det som rör sjukan som heter covid-19. Att folk hamstrat toalettpapper för att klara pandemin är, tycker jag, tämligen obegripligt, men uppenbarligen vanligt. Och se här! Här finns örhängena som passar just nu! I flera modeller! Fast tyvärr: om du känner att du villhöver ett par blir det svårt. De är nämligen slutsålda. Till hamstrare som vill skylta med att de tänkt till och fyllt lagret???

Copyright Klimakteriehäxan
Bilderna på örhängena från Wish

17 kommentarer:

 1. göteborgarna använder också bakdörrar nu, men vi kan betala även längre bak:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/03/lever-normalt.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man väl alltid på bussar i GBg eller hur? Dra kort vid bakdörren, alltså. Men annars försöker även jag leva så normalt som möjligt. Och åker väldigt lite buss, hur gratis den än må vara.

   Radera
  2. det finnt minst 3-4 ställen på bussar och spårvagnar där man kan stämpla, var ute och cyklade till båthamnen, fikat på stan

   Radera
 2. En väldigt aktuell skyltning. Ja, detta med toapappret, jag skrattade från början och fattade noll, då det inte är magsjuka som det gäller.
  Men förstår ändå att det smittar och smittan heter hysteri ;)
  Nu börjar jag fundera över besök hos frissa och nagelterapeut. Smittar det? I beröringen där. Suck.
  Hoppas allt blir bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade klipptid i veckan. Både jag och frisören mådde bra, så jag är nyklippt.

   Radera
 3. Ja, om det skulle bli någon typ av insamling för att hjälpa dem som på olika sätt drabbats av covid-19 så är ju i alla fall valet av symbol redan fastställd! Älskar kreativiteten, de är ju jättesöta (även om jag inte vill ha dem i öronen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte heller ha dem, men uppskattar ändå de där örhängena fullt ut!

   Radera
 4. Visst präglas våra Skyltsöndagar av coronaviruset, det vore konstigt annars.
  Å när jag ser dina skyltar så kan jag inte låta bli att tänka på att reklambyråer, tryckerier och skylttillverkare måste ha storhetstider nu. Å snabbt gick det - på drygt en vecka är hela stan och alla gallerior fulla med nya skyltar.

  Sedan har jag faktiskt också tänkt på att bussar just nu måste vara det säkraste färdmedlet (förutom egen bil) om man vill förflytta sig mellan A och B - de är ju folktomma, speciellt här i förorten. Risken att smittas på en tom buss är nog tämligen obefintlig.
  Örhängena är så himla roliga (snabbt jobbat även där), men jag skulle heller inte bära dom.

  Stort tack för alla dina skyltar och tusen tack för länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om bussarna: när jag åkt (bara ett par gånger) har vi som mest varit fem passagerare. Skyltmakarna har förmodligen goda tider som du påpekar, det är väl roligt att nån har det ...

   Radera
 5. Stor igenkänningsfaktor här från Stockholm. Och vi omges av coronaviruset så det är ju oundvikligt nästan att inte ha med det i "skyltsöndag".
  Vad gäller "hamstrarna" har jag inte mycket till övers. Funderar på varför man köper på sig en livsförbrukning av toapapper. Är det månne av rädsla och hysteri. Rädsla och hysteri är roten till en hel del elände. Men försiktighet är ju något helt annat.
  Är så glad för att vi här i landet fortfarande kan röra oss fritt. Och jag tycker stockholmarna i allmänhet, det jag sett, har gått ca 60 km i veckan, i stan är bra på att hålla avstånd och är varsamma.
  Idag öppnade ju en hel del uteserveringar i Stockholm och jag såg att det var många som besökte dem. Här stod borden betydligt glesare än vanligt men det fanns kunder.
  Örhängena hoppar jag över...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utservering låter faktiskt lite lockande ... Jag promenerar också om dagarna, fast du går nog längre än jag. Man får vara glad att himlen är blå!

   Radera
 6. Tycker det är befriande med dasshumor, dvs. toahumorn som råder. Inget fel på folks fantasi, de mest märkliga varor med tema toapapper dyker upp. Såg härom dagen tårtor som såg ut som toapappersrullar tills man skar i dem...
  Annars är handlarna mer eller mindre desperata, vi försöker stötta lokala handlarna så mycket vi orkar nu när turistnäringen sinar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toatårta - kul! Undrar var folk som köpt pappersrullar i obegripliga mängder förvarar dem? Handeln har det skitsvårt.

   Radera
 7. Håller med, en promenad borde man få ta om man "håller sig på sin kant". Här får vi inte göra det utan anledning och vi följer reglerna som gäller. Skitjobbigt att bli en ofrivillig soffpotatis! (Frivillig soffpotatis är jag emellanåt, men inte så länge i sträck...)

  Haha! Jag gillar örhängena :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tills vidare får man promenera ...
   Örhängena är fantastiska, men det gör inget att de är slutsålda!

   Radera
 8. Går ju inte att undvika corona i dessa tider, själv har jag hållit mig hemma sen förra helgen om man bortser från mitt läkarbesök i veckan.
  Men jag är allt sugen på en promenad trots allt...blir lite trist när jag nu har ytterligare en vecka framför mig i hemmet.
  Vi får väl se.

  Mycket som är slut i hyllorna, jo, så är det ju...det som jag mest tycker är knepigt är ju att mediciner börjat ta slut...lite värre än att inte ha tillgång till toapapper.

  Ha det underbart nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä allestädes närvarande är verkligen ingen överdrift. Folk pratar heller inte om annat, vilket jag kan tycka är lite synd! Hyllorna fylls väl ändå på? Skulle mediciner ta slut kan det förstås bli kritiskt för en del. Hoppas inte.

   Radera