onsdag, november 18, 2020

Bara en stilla undran

Var igår ute på en av de ideligen förekommande promenaderna. Det var ungefär tio plusgrader, nästan ingen blåst och absolut ingen nederbörd, till och med antydan om sol. Mötte folk vars klädsel jag bara inte kan låta bli att glo på och förundras över. 

Vi talar (knäppt) dunrock, stor yllehalsduk, rejäl mössa ner till ögonbrynen, över mössan en pälskantad huva. På fötterna tydligt vinterfodrade skor, lurvet sticker upp runt fotleden. Vantar av lovikka-typ.

Åsynen av sålunda utrustade flanörer får mig att stilla undra: VAD SKA DE TA PÅ SIG NÄR DET BLIR KALLT? För någon gång måste de väl gå ut också när det blivit vinter?

Copyright Klimakteriehäxan (som inte vågat ta någon bild på en enda av de "välklädda")

8 kommentarer:

  1. det undrar jag också... "sparar" min varma jacka för sämre tider

    SvaraRadera
  2. Oj! Jag har en lätt vinterjacka, en tunn mössa under hjälmen när jag cyklar och tunna vantar. Gympaskor.
    Jag kan ff se en och annan i shorts och tischa, som omväxling, kul studie.
    Men Lisch ligger ju vid Vänerns riviera ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får naturligtvis klä dig precis som du vill ... det får ju de där jag förundras över också ... men jag blir svettig av att se dem, för när man är i rörelse blir det ju ofta varmare eller hru!

      Radera
  3. De är precis vad jag också brukar tänka! I år har jag i och för sig inte sett en "överklädd" person än, men desto fler "underklädda" med kortärmade t-shirts/blusar och inga strumpor. Då fryser jag. Men jag har min egen smärtgräns för "riktiga" vinterkläder och det är fem plusgrader. Då åker vinterjackan och kängorna på. Innan dess är det höstklädsel... vad det nog är;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag möter de påpälsade hela tiden. Och de är ju i rörelse precis som jag så hur kan det vara att jag blir svettig, trots att jag är lättklädd i jämförele? Men blir det riktigt kallt är det ljuvligt att krypa in i nåt riktigt varmt och vindtätt. Fast först då.

      Radera
  4. Gjorde precis samma iakttagelse. Och undrade. Mössa har jag knappast alls och absolut inte i +10 grader. Ska jag vara vinterklädd, lätt sådan, får det nog vara minst -5. Är beredd för rejäl kyla men då får det vara det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I fjol hittade jag en mössa, tror f f g i livet, som jag gillade ... men inte ens den åker på om det inte är KALLT.

      Radera