söndag, juli 01, 2007

En annan sorts kuddkrig

Det finns ögonblick när man ser sig själv speglad i ett eller annat konstnärligt verk. Man känner igen sig i en film, i en roman, i en tv-serie eller en målning. Mängder av detaljer stämmer. Identifikation är uppnådd – något väldigt många kreativa människor i olika branscher innerligt önskar att deras publik ska känna, om inte för annat så för att då ökar inkomsterna per automatik rasande snabbt.

Själv tyckte jag ett tag att jag alltmer påminde om en Zorn-modell, men insåg att kullorna utan undantag var betydligt yngre och fastare i hullet än jag, så det gick inte att hålla liv i den myten.
Nu för tiden upptäcker jag rätt som det är bilden av mig själv i den tecknade serien ”Medelålders Plus”. Hur kul är det på en skala?
Tja, lite självinsikt har väl aldrig skadat.

Serien tecknas av Sven-Bertil Bärnarp, 68-årig stockholmare, och han skapade serien 2001.
Den publiceras i Dagens Nyheter och i Westmanlands läns tidning – jag är förvånad över att inte fler upptäckt poängerna med den tämligen tunnhårige manlige huvudpersonen och hans jämnåriga kompisar samt väl invanda hustru.

I dagens DN-strip med sex rutor syns jag inte, men man pratar om mig.
Det handlar om vad en man kan lära sig av att leva ihop med en kvinna. Svaret är: Bulla kudde. Närmare bestämt så här:
"Ja om kudden är platt ska man inte bulla den i sidorna, utan bulla den i hörnen. Då blir kudden pösig och fin!"

Se där, en verkligt god lärdom för livet. Kunde inte ha sagt det bättre själv. Fast jag säger det jätteofta, allra oftast till ungarna som älskar att hälla ut sig i en soffa och knöla in kuddar i alla vinklar och vrår, men aldrig har vett att – just det – bulla tillbaka dem.
För vad är ett hem utan sina kuddar? Platt intet, vill jag påstå. Med betoning på platt. Detta är helt enkelt en annan sorts kuddkrig.

Det ska vara uppbullade kuddar, gosiga dynor som ser ut som om de bara väntar på en där i fåtöljen, välkomnande mysiga mjuka moln av dun i soffhörnet. Kuddar som hopklämda inte har någon charm alls, mönstret är till och med förstört, blir glädjespridare med ränder, rosor och andra trevliga mönsterdetaljer synliga när de väl är uppuffade. Kuddar som skänker genuin glädje åt varje kroppsdel som tillåts landa i närheten.

Då måste ju varenda människa fatta att man i nästa snäpp är alldeles tvungen att bulla till kudden igen när man reser sig upp.
Hur ska annars nästa person som slår sig ner få samma härliga kuddupplevelse?
Vi som ingår i kategorin ”Medelålders Plus”, vi har insett detta.
Och bullar våra kuddar.
Gack du och gör sammaledes!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. kulsprutan10:44 fm

  Jag bullar kuddar o-avbrutet. Både 80-kilos makar och 10-kilos hundar
  sitter/ligger kuddarna platta och det är inte kul att se på.

  SvaraRadera
 2. Hittade just till din blogg för första gången. Jag gillar den! När jag väl kommer till att lägga upp favoritlänkar på min blogg får du gärna vara med. Fortsätt "bulla" :-)

  SvaraRadera
 3. kulsprutan3:55 em

  Grattis, stumpan! Du har just hittat en guldgruva! Det är många som håller med mig om det.

  SvaraRadera
 4. Alltid kul med nya gäster - välkommen, Stumpan! Jag blir förstås glad och hedrad om jag hamnar på din favoritlista!

  SvaraRadera
 5. Och nu har jag sett att jag hamnat där. På Stumpans favvo-lista. Så himla trevligt!

  SvaraRadera
 6. i behov av erkännande och beröm9:15 em

  finns det inte ett endaste litet halvt milligram av uppskattning för dina trognaste läsare?
  det blir litet som att prenumerera på amelia för att de erbjuder en skitful väska inkluderad i 4 veckors tidning för specialpris - så känns det.
  ofta är det vi som leder in nybörjare till din enormt bra blogg
  snyft

  SvaraRadera
 7. Hej "i behov av etc" - jag är inte riktigt säker på att jag begriper vad du menar... jag tycker att det är jättekul med besökare/läsare, men väldigt många - de absolut flesta - kommenterar aldrig, många som kommenterar gör det under presudonym eller anonymt och då är man ju chanslös! Men skulle du nu vilja ha en skitful gratis väska så kan du få den jag fick från M magasin... som jag bloggade om för ett tag sen... :-))
  Hur som helst; Välkommen åter!

  SvaraRadera
 8. Fast liknelsen med Amelia fattar jag lik förbenat inte.

  SvaraRadera
 9. Liten_kuddtryckare1:23 fm

  Eftersom jag har en egen plats att ligga på i soffan, så la jag kudden dit. Sen ligger jag där varje gång. Man vet när man ser den att bara jag lägger huvudet där, så åker det ner och man ligger så skönt. Kudden är ju formad efter mitt huvud. Mysigt värre=)

  SvaraRadera
 10. Jag fick googla för att hitta det här inlägget. Och precis så är det. Jag är den enda i familjen som bullar tillbaka...

  SvaraRadera