tisdag, juni 25, 2013

Tisdagstema TRÄDGÅRD

För somliga är trädgård en njutning.
För andra ett rent nöje.
Hur man än ser på saken så kräver trädgården sin man eller, som väldigt ofta är fallet, sin kvinna.

Det ligger nämligen en himla massa jobb bakom de ljuvligt prunkande trädgårdar som vi, som i bästa fall kan vara balkongodlare, kan beundra och i någon mån avundas. I någon mån, alltså, beroende på hur kul vi tycker det är att gräva, gödsla, rensa, beskära, vattna ... Själv har jag alltid föredragit att bara titta. Först på senare år har det hänt att jag frivilligt krökt rygg invid en rabatt och gjort en insats, om än liten.

Oavsett vad man tycker om arbetet bland fruktträd, lökväxter, ettåriga plantor och perenner, så behövs det en hel del utensilier.
Som de på min bild som är tänkt att illustrera denna veckas tisdagstema TRÄDGÅRD. Prylarna tillhör en väninna, hängiven koloniträdgårdsodlare. Hon får dessutom riklig lön för nedlagt jobb: få kolonistugor omges sommar efter sommar av så vacker växtlighet som hennes.
Men utan de där hjälpmedlen och vatten vore det hopplöst!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Så sant som det är sagt, en blomstrande trädgård sköter inte sig själv! Den kräver planering och arbete! En del gillar att hålla på med sådant, andra inte. Bra redskap och verktyg underlättat säkert och gör arbetet roligare! Gillar din bild med den härliga gröna färgen! Den blir jag glad av!

  SvaraRadera
 2. Vi har valt bort alla blommor från trädgården och håller oss till häck, gräsmatta och några enstaka buskar och träd. Jag missköter den ändå rejält...

  SvaraRadera
 3. Ja ska man ha blommor och rabatter måste man sköta det. Finns något som heter no-digging-gardening som jag ska prova med mitt land. Ska tydligen ta bort allt vad ogräs heter :)

  SvaraRadera
 4. Ja nog kräver det en hel del jobb och närvaro om man ska få en fin trädgård..

  SvaraRadera
 5. Så sant som det är sagt - utan vatten blir det ingen växtlighet.

  SvaraRadera
 6. tja, jag ser det inte som ett jobb, det är bara mysigt att gå runt och plocka lite vissna rosor i snygg prinsessklänning ;)

  P.S.
  Vi som bor på berg, har valt växter som tål en hel del, vattnar inte...

  SvaraRadera
 7. Har man rätt verktyg kan man förvandla det mest vissna till något vackert :0)

  SvaraRadera
 8. Gillar man jobbet är det ju en avkoppling, men gör man inte det och ändå har en trädgård gäller det att tänka enkla lösningar som inte kräver så stora insatser. Fin bild på kannorna.

  SvaraRadera