tisdag, oktober 28, 2014

Tisdagstema OFÄRDIG

Så här brukar det se ut.
Den stora bokmässan är ett drygt månadsgammalt minne nu. Rygg och fötter har förstås hunnit hämta sig efter några tuffa dagars travande i trånga gångar, med tunga kassar, sorl i öronen och svettigt längs ryggraden. Ja, vi är många som vet hur det brukar kännas och se ut, inte sant?

Därför tyckte jag det var riktigt kul att kika in på Svenska Mässan när ingenting pågår, inte ens halvvägs. Vilka ytor! En öken, om än inte sandtäckt! På speciella kartor ritas planen för nya utställningar in, kartor som hantverkarna sedan går efter när scener, stånd och "butiker" ska byggas.

Tystnad råder. Knappt en människa synlig. Att här ska bli fullspikat igen, med kommers på varje kvadratmeter, om bara få dagar är svårt att fatta. Några lastpallar, enstaka maskiner, containrar och så några fläckar av röd och blå golvbeklädnad, det är det som vittnar om att något är på gång, resten får man försöka tänka sig, fast det är svårt! Och nog verkar det vara långt kvar!

Härmed anser jag mig ha löst veckans tisdagstema OFÄRDIG.
Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. Jag måste säga att de ofärdiga bilderna ser bra mycket trevligare ut än den översta och jag hade hellre befunnit mig i de undre bilderna än den översta! Uäck vad trångt det ser ut! :(
  Mycket rolig tolkning!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att få se det så här tomt! Har bara varit där när det är fullsmockat med folk- TUR-mässan förstås!

  SvaraRadera
 3. Tyvärr har jag aldrig varit till bokmässan i Göteborg. Men riktigt fullpackat ser det ut. Roligt att så många är intresserade av litteratur! Intressant att se de tomma lokalerna när bara förberedelserna börjat för nästa stora evenemang. Men det tar nog lite tid innan det blir färdigt!

  För några år sedan var jag på den jättelika fotomässan i Köln. Proppat med fotomänniskor som ville se allt. Kul men riktigt trångt!

  SvaraRadera
 4. Snabbt på plats och lika snabbt borta, de jobbar hårt alla sorters roddare. Hade du med din senaste bok på mässan? Gillar titeln :-)

  SvaraRadera
 5. bosse315:01 em

  Javisst var skillnaden stor, mellan den sprickfärdiga mässan och den tomma. Jag har själv upplevt jäktet att flytta in i sista stund, dock inte med böcker utan med lågenergiprylar. Skojigt att titta in på häxans blogg, det har varit en intensiv tid för oss som kommenterar i all blygsamhet, då och då. Eftersom valet inklusive glädje eller sorgearbete nu är över vill jag kika på gamla bekanta. Jag konstaterar alltså att häxan håller stilen. Tack för det...

  SvaraRadera
 6. Vilka kontraster! Kul att få se trängseln på Bokmässan, mycket värre än jag anade! På något sätt gillar jag de tomma mässlokalerna, är inte så förtjust i trängsel!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 7. Skilda världar. Jag är faktiskt svag för båda. Stora tomma ytor med tusen möjligheter OCH mässträngsel med allt vad den innebär av möten och upplevelser.

  SvaraRadera
 8. Oj så tomt det ser ut, lite ödsligt. Vilken skillnad! Ser trevligare ut med massa glada människor!

  SvaraRadera
 9. Häftigt att se skillnaderna!

  SvaraRadera
 10. Fiffig tolkning, gärna många montrar och ännu flera böcker, men bort med folkträngseln. Usch, jag gillar inte stora folksamlingar, men inte heller stora ekande tomma ytor. Nä ett litet hörn av världen räcker gott..

  SvaraRadera
 11. Oj vilken skillnad... roligt att se!

  SvaraRadera
 12. P.S.
  Kjell Westö skriver lite olika genrer, på svenska om Helsingfors.

  SvaraRadera
 13. P.P.S.
  Tack för namnsdagspresenten!
  Perfekt för min diskreta smak ♥

  SvaraRadera
 14. Det känns lite som ett gigantiskt lego! Fascinerande!

  SvaraRadera
 15. Hannele - en paradisfågel känner sig väl alltid hemma hos dej?!

  SvaraRadera
 16. i mitt slott finns det alltid plats för en påfågel ♥

  SvaraRadera
 17. Gillar utrymmet i dina ofärdiga bilder men samtidigt skulle jag inte kunna välja bort bokmässan, trots trängseln.

  SvaraRadera
 18. Välkommen tillbaka, Bosse 31! Har noterat din frånvaro ... hoppas allt är väl!

  SvaraRadera