tisdag, november 25, 2014

Tisdagstema MODERN

En tomte i mängden i NK:s julskyltning.
Först läste jag MOdern och tänkte på bilder av min mamma eller andra mödrar. Men sedan insåg jag att tonvikten nog skulle läggas på sista stavelsen i veckans temaord.
Hur är det nu, går det mode även i jultraditionerna? Mindre än en månad kvar ...

Jo kanske gör det det. När såg man tidigare en så mager tomte? Skapad för att påminna oss om att det är lämpligt att äta lite mindre godis och mer grönsaker från julbordet? Och vad tycker vi egentligen om plastgranen, prydd med stora lika plastiga rosetter? Klart praktisk i offentliga miljöer, men nog lämnar pyntet en del åt fantasin.

Andra företeelser som på något vis känns moderna och i tiden hittar du till om du klickar här.

Copyright Klimakteriehäxan
Granar i långa rader på Arlanda.

Och som bonus och en hyllning till en av årets Augustpristagare, Lars Lerin, en vintrig björkbacke, en av hans många jättestora akvareller. Denna har visats bl a på hans eget museum i Karlstad. I går fick han August i fackboksklassen för "Naturlära". Ingen svensk konstnär är väl i dag modernare än Lars Lerin!
Om du klickar på bilden ser du den i större format.

12 kommentarer:

Cecilia Artista sa...

Idag fokuserar jag på din sista bild och skickar gärna iväg en hyllning och grattis till fantastiska Lars Lerin.

Hans bok blir en given julklapp både till mig själv och andra!

♥ Hannele på Hisingen sa...

svenska är svårt :)

Kul att Lerin vann, men den står inte i min önskelista.

Violen sa...

Högst aktuell bonusbild! Påpassligt av dig!
Julpynt orkar jag inte tänka på redan. Hos oss blir det sparsamt av den varan men vi får en fin jul ändå!
Ha en bra dag!

Monica o Jacob sa...

Tomten ska ha en stor rund mage det sitter som berget här hemma.
Gillar björkar i snön;-)

Anitas Malta sa...

Det här var onekligen en väldigt modern tomte !! Känner nog lite som Monica och Jacob när det gäller hur en riktig tomte ska se ut ;-)

Tack för att du visar den vackra bonusbilden. Älskar björkar och är även glad över att nu veta vem Lars Lerin är.

llh sa...

Härliga Lars Lerin. En värdig vinnare och stimulerande att lyssna till är han också.

Hanna sa...

Äsch, tycker att vi ser tillräckligt med anorektiska människor i media osv, inte ska tomten också gå på bantningskur! ;-P

Musikanta sa...

Haha, jag läste också ordet med betoning på den första stavelsen. Undrade när jag såg bilden bara om det var en stackars mager och utsliten tomtemoder...

Man blir otroligt imponerad av Lars Lerins skicklighet och framför allt av hans enorma produktivitet. Jag var och såg utställningen på Sandgrund för ett par år sen. Helt fantastisk.
Ingrid

Stare Ström sa...

Jag tyckte man kunde få lägga betoning var man ville och fastnade för mor-varianten. Magra tomtar vill jag inte stöta på, då förändras ju hela min bild av tomten.
Lars Lerin glädjer mig också!

Freja sa...

Din plastgran får mig att minnas plastgranen enheten jag var chef över fick till kontorslandskapet första julen vi fanns. En gran fick vi, men inget pynt, och inga pengar... Jag lät några av medarbetarna få lite tid för att försöka vara kreativa med det som fanns på jobbet och pryda granen. De var otroligt skapande. Klippte upp läskburkar i spiraler som blev fina glittriga hängen. Resterna efter en personalfest, puffiga ostbollar (typ ostkrokar som bollar) och salta pinnar lyckades de bygga ihop till en toppstjärna! Faktiskt minns jag den som riktigt vacker och väldigt charmig!

Paula i pörtet sa...

Lars Lerin är en favorit! Hans tavlor är fenomenala, han pratar en underbar sävlig värmländska och han är en varm och fin människa. Och högst modern!

Glada Gumman sa...

Just denna målning med björkarna fastnade jag för när jag såg hans utställning i Karlstad för någon vecka sedan. Men det mesta var för mörkt för min smak.