tisdag, november 04, 2014

Tisdagstema SNURRIG

Här kommer receptet på  en snurrig blomstertårta:
Ta en stor och lagom utslagen ros. Lägg sedan, i varv efter varv, andra blommor runt "startrosen". Snurra lite grönt längst ut i ett sista varv, kanske blandat med några små saker med vita blommor på kvist.

Du kan naturligtvis fortsätta snurra i praktiskt taget hur många varv som helst, det är väl mer en fråga om tillgång (om du plockar i egen trädgård) eller kostnad (om du som väl åtminstone de flesta så här års måste köpa blommorna).

När tårtan är klar har den en rad fördelar: den är personlig. Den varar länge, eftersom blommor som trängs med varandra hjälps åt med sin överlevnad. Och till skillnad från de flesta andra tårtor är den garanterat kalorifri, för trots att ögat gläds åt synen blir det ingen spontan salivavsöndring.

Just denna snurriga blomstertårta tillhör kategorin "fådda blommor". Som nu några fler får chansen att njuta av!
Mera snurrigheter den här vägen.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Anonym10:05 fm

  Kräver nog grönare fingrar än mina om det ska bli snyggt ...

  SvaraRadera
 2. Snygg, hållbar och kalorifattig tårta! Kan inte bli bättre!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Så vackert, blir riktigt sugen på att göra en själv. Önskar att jag kunde ha färska blommor här hemma mer oftare än jag har nu.

  SvaraRadera
 4. Snurrigt och vackert!

  SvaraRadera
 5. En både vacker och snurrig bukett du fått! Fin gåva!

  SvaraRadera
 6. Men så fiffigt med en snurrad bukett, den påminner om en brudbukett. Så du säger att blommor ska stå trångt, där ser man,,,

  SvaraRadera
 7. Vackert, men nog inte så enkelt som du får det att låta... Åtminstone inte för mig som inte riktigt klarar av att översätta instruktioner till praktik just nu...

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker bukett! Så roligt att få något så vackert och levande.

  SvaraRadera