tisdag, oktober 25, 2016

Tisdagstema MYSIG

I helgen har vi vintertid igen. Där ute är det grått, helgrått, och vått, helvått.
Då krävs det något litet extra. Som ljus. Och blommor, framför allt blommor.

Ni har väl sett att julen redan slagit ut? Såväl julstjärnor som hyacinter och amaryllisar står och väntar att bli hemburna i sina krukor. Tulpanknippen knarrar förväntansfullt med bladen, trots att det egentligen inte alls är dags för dem, åtminstone om du frågar lite mer traditionsbundna blomvänner.

Med lite fantasi och några tillbehör kan man i alla fall redan nu ordna en oktober-blomgrupp, så som man gjort på Rosendals trädgård. Lökarna ska säkert också bli ännu vackrare med tiden. Så varar prakten längre! Och mysigheten ökar dramatiskt där hemma!

Just MYSIG är nyckelordet för denna veckas tisdagstema. Fler mysigheter den här vägen.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Så mysigt med en vacker blomstergrupp! Den lyser verkligen upp i allt det gråa som ligger som en filt över oss.

  SvaraRadera
 2. Tack o lov för blommor och ljus den här årstiden, det enda som gör det mysigt ;)

  SvaraRadera
 3. Mysigt hör inte till mina favoritord även om innebörden är trevlig. Allt är så mysigt nu för tiden. Mysiga hemmakvällar, mysiga tröjor, mysiga utflykter och som nu, mysiga blommor. Jag vägrar att kalla mina orkidéer för mysiga. Men det är klart att du måste skriva något eftersom temat är just "Mysigt". Din blomgrupp är väldigt fin, i alla fall :-).
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Blommor och ljus är väldigt mysigt! Men visst är det liiite för tidigt med julblommor. Ser folk lägger ut på facebook hur de dricker glögg, alldeles för tidigt enligt mig. Första advent eller helgen innan tycker jag är ok. Helgen innan första advent är det alltid julmarknad här så dåd känns det ok :)

  SvaraRadera
 5. Ja nu börjar det bli sparsmakat med blomsterprakt. Hyacinter med sin underbara doft...

  SvaraRadera
 6. tulpan är fin julblomma ❤️

  SvaraRadera
 7. Oj! Härliga Hyasinter

  SvaraRadera